Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.05.2005, 22:03
Ahmet76
Hamd icin Ilim

Ahmet76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konulara Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür aldı 1 Mesaj için

1) Ebu Hanife:

„Hic kimsenin Allah’tan baska biriyle Allah’a dua etmesi gerekmez. Musaade edilen ve emredilmis olunan dua, Allah’in su (Allaha ait güzel isimler vardir, O’nu o isimlerle cagiriniz) ayetinden yararlanilarak yapilandir“

Durrul Muhtar.

2) Ebu Yusuf:

„Falanin hakki icin veya peygamberlerden birisinin hakki icin Harem-i Serif veyahut Mes’ar-i Haram hakki icin dua edilmesini kerih görürüm.”

elKuduri, Serhul Kerhi, Kerahet Babi.

3) Ayrica:

"İşlerde hayrete düştüğünüz zaman kabir ehlinden yardim İsteyin."

Ibn Teymiyye, Leknevi ve Sah Veliyullah Dehlevi rivayetin hadis olmadigini belirtmektedir. Izmirli de bunun hadis olmadigini belirtir.

4) "Sizin biriniz bir şey kaybederse yahut yanında arkadaşı bulunmadığı bir yerde yardım dilerse 'Ey Allah'ın kulları bana yardım edin! Ey Allah'ın kulları bana imdat edin!' desin. Çünkü Allah'ın bizim görmediğimiz kulları vardır."

Heysemi isnadindaki Yezid bin Ali’nin Utbe’ye ulasmadigini ve bir kisim ravilerin zayif kabul edildigini belirtmektedir. Elbani rivayete zayifdir der.

5)"Sizin birinizin sahrada hayvanı kaçarsa, 'Ey Allah'ın kulları hapsedin! Ey Allah'ın kulları durdurun!' diye seslensin. Çünkü Allah'ın yer yüzünde hazır bulunan kulları vardır, onu tutarlar."

Heysemi isnadinda zaif ravi Maruf bin Hassan bulundugunu söyler . Elbani rivayete zayifdir der.

Daha fazla yazabilirdim, zamanim yok. Bu kadariyla yetinilsin. Daha cok bilgi isteyen, Elbani’nin Mevzuatina ve „Tasavvufun temel ögretilerinin Hadislerdeki dayanaklari“ Doc. Dr. Ahmet Yildirim adli Calismaya bakabilir. Akademik calismayi sevmiyenler olsada, kitabin icerigindeki Hadis derlemeleri kisinin görüsü degil, kaynaklariyla verilmis derlemelerdir.

Ve son olarak:

„Bana dua et diyen birisine sufilerden bir zat su cevabi vermisti: Allah ile arana yabanci bir sahsi vasita kilman Allah’tan ne kadar uzak kaldigini göstermeye kafidir“ Kuseyri.