| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız senay | | | |
| bence kücük cocuklara iza ederek anlatmamiz gerek neden sol elle yemek yenilmez diye etc., baski, dayak ve bagirmayla bu is olmaz. kendi basimdan da gecti o yüzden biliyorum, bizim bi komsu vardi hic unutmam, daha kindergarten a gidiyordum, 5 yas civarindaydim ve evde resim boyayip birseyler yazmaya calisiyordum, annem der di kizim sag elline al kalemi ve ben alirdim, refex kalemi deyistirinci yine sol ellime almisim. o komsumuz basörtüsünden ineyi cikartip ellimin üstüne bir soktu ki halen düsündükce agrisini hisediyorum. bu benim icin bir lektion deyildi, nezaman o kisi geldiginde, herseyi sol ellimle yapardim, inad deyil mi :-)
Simdi tami tamina her isimi sag ellimle görüyorum (bazen kendimi ertappen yapiyorum, dass ich die linke hand benutze, aber da gegen kann man nichts machen)bicak tumadan ve kulanmadan haric, nekadar ugrassamda bir türlü olmuyor
bir sorum olacak ti, bazi zaman namazda tesbih cekerken, farketmeden sol ellime cekiyorum, farketigimde hemen elimi deyistiriyorum, bazende bittikten sonra yanlis elimde oldugunu görüyorum. yeniden mi yapmam gerek veya böylede kabül olur mu? diese frage quält mich schon die ganze zeit | |
| | |
du kannst linkshänder bleiben. nur eben mit rechts essen und trinken. man sollte nie nie jemanden zwingen rechtshänder zu werden (das ist schädlich für die entwicklung).
intelligente menschen können nun mal beide hände gleichermassen benutzen.
cektigin tesbih kabul tabi.
Allah senin kalbine bakar, sen O´nu zikrederken unutarak hangi elinle tesbih cektigine bakmaz.
ama sünnete riayete özen göstermenin de ayri bir yeri vardir tabi.