|
basörtüsü meselesi açilmisken bugün baya sinirimi bozan bir olay olmus onu ögrendimde. mezuniyet töreninde yagmur baslamis millet universitenin binalarina girmek istemis ama kapali bayanlari almamislar. simdi merak ettigim bu kapali bayanlar zorlayip girselerdi binaya neyle suçlanacaklardi acaba . basörtülü girmek yasak diyenlerin yasagi delene ne ceza uyguluya bilcekleri konusunda hiç bir sey yok benim bildigim .birileri bu olay böyle gerçeklesseydi kapali bayanlara ne ceza verilirdi biliyorsa anlatirsa sevinirim. eger hiç bir cezai yaptirimi yoksa o zaman bir kaç bayan toplanip bir kamu kurulusuna girselerde olaylara farkli bir boyut katilsa sonu nereye varir acaba.
ak partiye yapilan suçlamalara gelince yaptiklari her hangi bir yasa chp açisindan uygun degilse cumhurbaskaninada uygun degil , anayasa mahkemesincede uygun degil, asker açisindanda uygun degil, medya açisindanda uygun degil. yani hepsi ayni zihniyette olan bir sürü engel var. örnegin anayasa mahkemesi baskanindan basörtüsüyle ilgili uygun bir düzenleme gelirse direk engelleyeceklerini yansitan bir açiklama gelmisti hatta kendilerini meclistende üstün görerek.yani isimiz gerçekten zor .sabredip beklemekte çözüm degil. elimizden geldigince bu konuyu gündeme getirip insanlari etkilemek lazim.
konu geçmisken mitingte gördügüm bir yazi vardi haydi kizlar okula okuldan atilmaya.
ayni sekilde kadinin calismasi konusunda ne düsünüyorsunuz diye bir anket yaptim ve erkeklerin büyük bir bölümü calismamali diye yanit verdi.simdi ben bu erkeklere sorsam kizlarin basörtüsüyle üniversitelerde okuyamamasindan dolayi okula gitmedikleri için üzülüyormusunuz diye hemen elbette üzülüyoruz diyceklerdir. pekala madem böyle düsünüyorsunuz neden calismasini dogru bulmadiginiz kadinlarin meslek edinmelerini önemsiyorsunuz diye akla bir soru geliyor ister istemez. bu son paragrafla ilgili yazacaksaniz ankete yazinda burdaki güzelim konu degismesin
Konu yalnızadam tarafından (26.05.2005 Saat 02:37 ) değiştirilmiştir..
|