Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.06.2005, 14:57
itimat
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 11
293 Teşekkür 138 Mesaja aldı
Thumbs up Bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öper?

Baldızımı veya yengemi İstanbulun bir semtinden öteki semtine arabamla götürebilir miyim? Bunlarla aynı odada yalnız kalabilir miyim?

Cevap: Yenge de baldız da yabancı kadındır. Bunlarla bir odada yalnız kalmaya halvet denir, haramdır. Zaruret olmadıkça da onları yalnız olarak bir yere götürmenizi tavsiye etmeyiz. Peygamber efendimiz, mahrem olmayan akraba kadınların yanına girmekten men edince, ashab-ı kiram, (Kocasının kardeşi de mi yengesinin yanına giremez?) diye sordular.

( Kayınbirader daha tehlikelidir, ölüm gibidir) buyurdu. Kayınbiraderin veya eniştenin daha tehlikeli olmasının birkaç sebebi vardır.

Yabancı degiliz diye, samimi olabilirler, şakalaşabilirler. Bayramda seyranda öpüşebilirler. Alışınca da başka zamanda da öpüşebilirler. Türküde var ya: Bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öper? Bayramda, seyranda öptüğü için alıştı onun için öpüyor.

İkinci bir husus da bunlar yabancı degil diye dikkati çekmez. Şahsen ben gördüm, iki çocuklu birisi, baldızı ile işi pişirdikten sonra, 18 yaşındaki baldızı olan kızı alıp kaçmıştır. Sonra da baldızının ablasını boşamıştır. Buna benzer çok olaya şahit olduk. Yenge ile de çeşitli olaylar olmuştur.

Bir okuyucu şu soruyu sordu: Abim ısrar etti, (Yengeni hacca götür, o sana emanet, ona göre hareket et) dedi. Ben de, abime olan saygımdan dolayı emrini kıramadım, hacca götürdüm. yengeme de çok hürmetim vardı. Hem emanet hem de abimin karısı kötü gözle bakanın gözünü oyardım. Kendim de mümkünmertebe uzak durdum.

Fakat hacda, çok kalabalık olduğu için herkesten korumaya çalıştım, önüme aldım, ellerimle korudum, fakat vücudumuz değdiği için o mübarek yerde cünüp oldum. Benim haccım ne oldu?

velhasıl dostlar;

Dinimizin emrine uymalı, baldızın yengenin yanında yalnız kalmamalı. Onlarla sıkı fıkı olunmamalıdır.