Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.06.2005, 19:36
ledunn

ledunn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
6 Teşekkür 5 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Mazlumi
Vayyy,Ben sizde ilim var sanmıştım,müslüman ilmî münazarada kaynaklara bağlı kalır.Kaynak verir.Ben islam ülkeleri arasında islam tarihi dalında birincilik almış,Asım Köksal Hoca'nın tarih kitabından nakil yaptım.Ne demek "biz bunu bilir bunu söyleriz"?Bu kibirdir,gururdur.Delile delil ile cevap veremeyen insanların tutumudur.Ne demek sizin deliliniz zayıftır,bizim delilimiz gerçektir demek.Muteber tarih kitaplarından nakiller yapsana.İşte ben iki tane muteber kaynak daha veriyorum,al da oku.Tabi sende bu kitaplar varsa...
1) İbnül Esir, El Kâmil Fi't Tarih,2. cilt sahife 110.
2)Mahmud Esad,Tarihi dini islam,Mekke cildi,Sh.454.
....Aişe'yi Hz. Fahr-i kâinata nikahladı.Fakat Aişe o zaman daha altı yaşında olduğundan zifafı hicretin birinci senesine kadar tehir edilmiştir.

Aynı kitabın Medine cildinde ise şunlar yazılıdır:Sh.494.

"Mekke cildinde anlatıldığı gibi daha Mekke'de bulundukları sırada Hazreti Aişe,Fahr-i Kâinat Efendimize nikah edilmiş ise de yaşının küçüklüğü sebebiyle düğünü geri bırakılmıştı.O vakitten beri dört sene geçmiş ve Hz. Aişe dokuz yaşını bitirmiş olduğundan hicretin birinci yılının Şevval ayında bir çarşamba günü gerdeğe girmişti".
Ayrıca fıkıh kitaplarının evde sûret bulundurmak bahsine bakarsan,islam âlimleri şunları söylemişlerdir:Evlerde suret bulundurmak mekruhtur.Fakat çocukların oynadığı oyuncaklar bundan müstesnadır.Zira,Hz.Aişe küçük olduğu için oyuncaklarla oynardı da Allah Rasûlü ses çıkarmazdı".Nitekim Hadis kitaplarında da Hz. Aişe'nin attan oyuncağı olduğu yazılıdır.Herhalde 17-18 yaşındaki yetişkin bir kız küçük çocukların oyuncakları ile oynamaz.
İlim edeb gerektirir ve ne dediğini senedlendirir.
İmam Gazali (rh.a) derki:Câhil üç çeşittir,
1.Bilmez, fakat bilmediğini bilir.Ona anlat,o almaya hazırdır
2.Bilmez,bilmediğini de bilmez.O uykudadır,onu uyandır.
3.Bilmez,fakat bildiğini iddia eder.Ondan da uzak dur.Onun seviyesine düşersen ondan daha kötü duruma düşersin,buyurur.
Sen bunların hangisindensin?
Ne munasebet kardeşim..Biz ilim sahibi değiliz tek bir ilim sahibi vardır oda Allahü Tealadır.Bizde nasibimiz kadar faydalanmaktayız...

Kuranı Kerim ,Sahih Hadisi Şerif Kitapları hariçinde mükemmel kitap iddiasında bulunmak pek akla yatkın değildir.Fakat Kuranı Kerim ve sahih Hadisi şerifler ile bire bir bezenmiş bir kitap çok güzel olabilir.

Bütün nakilleri tamamen doğru kitap şu yer yüzünde pek azdır.Bunlarda genelde Büyük alimlerin kitaplarıdır...

Bir tarih kitabının tamamen doğru olduğunu da kabullenmek çok yanlıştır...Bahsetmiş olduğunuz yazarın eserlerini okur doğru olduğunu tetkik ettiğim zamanlar da bende zaman zaman kaynak olarak kullanırım...

Bu değerli yazar asım bey bu konu ile ilgili bu kadar bilgiyi kafi görmüş kitabında sizin anlattığınız gibi nakletmiş olabilir.Bu da demek değildir ki tamamen bu doğrudur.Ayrıca Bu itikadi veya amele bir konu değildir.Böyle olduğuna inanmayan ne dinden çıkar nede günah işlemiş olur...

Sevgili kardeşim Siz evlimisiniz..? Eğer evli iseniz bahsetmiş olduğunuz yaşlarda bir kızınız varmı...? Eğer varsa bir karşınıza alın ona şöyle bir bakın evliliği kaldıra bilecekmi.?

Bir kişinin evliliği kaldıra bilecek yaşa gelmeden bu sorumluluğu onun üzerine yıkmak çok yanlıştır...Buna hazır olup olmadığını mutlaka kızınıza danışmalısınız...Eğer kızınızın bazı konularda yanılma ihtimali varsa bunu ona izah eder onu evliliğe en olgun yaşta mutlu mesut bir yuva hazırlamasını temin edersiniz...

En güzel örnek yine Peygamber(s.a.v) efendimizdir...Çünkü o 17 yaşında Aişe validemizle evlenmiştir...

Yukarıda Bahsetmiş olduğunuz gibi İmam Gazali (rh.a) dediği üç çeşit cahilin hangisine layık görüyorsanız biz sizin gözünüzde oyuzdur kardeşim.

Aciz cahil kardeşinizden saygı sevgi hürmetler...
ledunn isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla