7 Teşekkür 6 Mesaja aldı
| Her hikmetin başı Allah korkusu, Allah sevgisidir. Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genişlikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir Allahü Teala ayeti kerimede mealen şöyle buyuruyor.. *** Bununla beraber Allah dilemedikçe onlar öğüt alamazlar. Koruyacak da , bağışlayacak da Odur.(74/56) Azabından korkulup korunulacak olan da o, bağışlayacak da odur. Ondan korkmayan ne ahirette ne dünyada hiçbir şeyden korkmaz, korunmaz; ondan başkası da ne günahları bağışlayabilir, ne koruyabilir. Onun için her hikmetin başı Allah korkusu, Allah sevgisidir. İmam Ahmed, Tirmizi, Nesai, İbn Mace, Hakim ve daha başkaları Hz. Enesten şöyle rivayet etmişlerdir: Hz. Peygamber (s.a.v) bu ayeti okudu da dedi ki: Rabbiniz şöyle buyurdu **Ben korkulacak, korkulup himayesine sığınılacak olanım. Benimle beraber başka bir ilah yapılmasın. Her kim benden korkar da benimle beraber başka bir ilah tutmazsa onu bağışlayacak olan benim.** Hakimi Tirmizi **Nevadirul-Usul**de Hz. Hasenden rivayet ettiği bir hadiste şöyle der: Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: **Yüce Allah buyuruyor ki, kulum bana iki elini kaldırır dua ederse ben o elleri bağışlamadan geri çevirmekten utanırım. Melekler: **Ey bizim ilâhımız! O, bağışlanacak kişilerden değil dediler. Yüce Allah, **fakat korkulacak olan da, bağışlayacak olan da benim. Şahit olun, ben onu bağışladım.** buyurdu. Ey Rabbim! Bu kullarını da o koruduğun, bağışlamana erdirdiğin kulların arasına kat. Sensin koruyacak, sensin bağışlayacak. |
| |