Konulara Teşekkür etti: 0
2 Teşekkür aldı 2 Mesajlar için
|
Alıntı:
|
kalemyaprak´isimli üyeden Alıntı
chat ile forum ayni kefeye konulmaz illaki.
bir nevi müslümanlarin ses organi oldu forumlar;
müslümanlarin iletisim platformu olmayi sagladikca,
ve insani ileri götürecek ve kalici bilgiler verildikce,
sorun görmüyorum forum ortaminda...
evet,dikkat edilmeli yinede...yani özellerin forumlardada
olma ihtimali var.o konuda sahip ciksin herkes kendine...
lakin yine chat hakkinda sunu demek istiyorum,
hic ama hic bir anlami yok benim gözümde,
oraya giren ancak vakit öldürüyor gözümde,dahalarinada
deginmeye gerek görmüyorum zaten ,ortada pislik iceren yönleri...
bilgileri gizlemek ile yalan söylemek arasinda fark var ayrica...
bir insan birgilerini geritutabilir,ama bile bile karsi tarafi aldatmak
alcakliktir...ve bunu az kisi yapmiyor chat ortaminda...
ne diyeyim,hayirli bir ortam degil iste benim gözümde.
ayrica forumlara farkli nicklerle gelip gelip yazanlara ne demeli...
neyse yorumsuz birakiyorum...
Rabbimin emaneti altinda kalin
|
esselamu aleykum..
Kardeş chat / sohbet portalların da ,aynı sizin dediğiniz gibi kendinize bir karşı taraf ilan ederseniz,zarar görürsünüz.
Siz sadece kanalların genelinde konuşacaksınız,özel konulara girmeyeceksiniz,herhangi bir özel bilgi vermeyeceksiniz,(email adresi,telefon,adres v.b.) reel hayatınızda ki yukek beklentilerinizi sanal da aramak veya gidermek gibi bir gafilliğe düşmeyeceksiniz,agbi abla kardeş diyenleri ( öz agbi, öz abla ve öz kardeş ) gibi kabul etmiyeceksiniz,Duygu sömürüsü yapanları ( kandırmak için olabilir) asla ciddiye almayacaksınız,hatta tavsiyem illa ben bunları yapamam diyen olur ise,(sorucevap veya oyun adı altında kanalar vardır sadece bu kanallara girip hem yarışırsınız hemde kendinizi geliştirmiş olursunuz,sıkıldıgınızda cıkarsınız),en önemlisi bunu özellikle söylüyorum,AHLAKSIZ BİR SURU CHAT PORTALLARI VARDIR BURALARA ASLA GİRMEYECEKSİNİZ,bunda da secici olucaksınız,mesela "delikanforum" nasılki belli bir ahlaki cerceve üzerine kurulu ise ve burayı bulabiliyorsanız aynı şekil de
chat / sohbet portallarında da buna dikkat ediceksiniz,ve bir örnek daha girdiğiniz herhangi bir ahlaksız chat / sohbet portallarının içinde "islam" kanalıda olsa yinede oraya girmeyeceksiniz.muhakkak bir gun gelir nefsiniz başka kanallara da bakmaya zorlayabilir! ve artık yoruldum cidden soylenebilicek cokkk sözler var ama şimdilik bunları aktarmakla yetiniyorum.
veselam..
|
|
|