abdulkadir66 | Alıntı: | | | | | Kelime-i Tevhid:“La ilahe illallah Muhammeden Resulullah“ cümlesidir. Manasi Allah’dan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed s.a.v Allah’in elçisidir. Bu kelime-i tevhidi söyleyen müslüman olur, ebedi cehenneme atilmaktan kurtulur. Tabiri caizse Islam sarayinin anahtari bu kelime. Esas olan kelime-i tevhidin ne manaya geldiğini bilip ona | | | | | | Alıntı: | | | | | inanirsa insana faydasi olur. Kisaca „La“ demek hayir yoktur (kabul etmiyorum reddediyorum) demektir. „La ilahe illallah“ (Allah’dan başka ilah yoktur) cümlesindeki „ilah“ kelimesinin dört büyük mühim manasi vardir: | | | | | selamun aleyküm açtığın konu çok ama çok önemli bir konu allah razı olsun alıntıya bir örnekle cevap yazacğım inş, insan diliyle kelimei şahadet getirdimi müslüman olur okey ama ebedi ceheneme atılmaktan kurtulmaz kesinlikle zaten türkiyede imam maturidi itikadı var şehadet getirdinmi müslüman olursun cezan varsa çekersin ama sonunda cennete girersin kurtulursun bizler hep böyle büydük, BU SON DERECE YANLIŞ ayetlere ve hadislere girmeye zaten gerek yok kısaca örnek vereyim inş, bir öğrenci okula kaydını yaptırdığı zaman öğrenci oluyormu oluyor yani ilk önce öğrenci olması lazım (müslümanda kelimei tevhid getirmesi lazım) burası tamam ondan sonra hargün derslere girmesi lazım (müslümanım diyende namaz kılması lazım) buda tamam ondan sonra derslerini iyi anlayıp iyi çalışması, (müslümanda haramı helali bilmesi lazım) öğretmenin söylediklerini can kulağıyla dinlemesi ve anlamsı lazım ki sene sonunda sınava girdiği zaman sınavı hakkıyla verebilsin veremezse ne olur ya sınıfta kalır yada sene sonu kursuna kalır zayıf alırsa sınıfta kalır (ebedi cehennem) orta alırsa öğrtemenin takdirine (allahın takdirine kalır) kalır iyi alırsa geçer (azbir sorguyla) pekiyi alırsa (sorgusuz geçer) takdir alırsa (firdevse nail olur)şimdi gelelim sadece tevhid getiren cennete girer sözüne nasıl bir öğrenci kayıt olmakla sadece öğrenci olur sınava girebilmesi için okula gitmesi, öğretmeni dinlemesi ve derslerini yapması gerekirki öğretmen onu sınava alsın!! yoksa allah muhafaza bunların hiç birini yapmadı sadece kayıt oldu diye öğretmen değil sınıfa okula dahi almaz.(yani hesaba çekilmez)(teşbihte hata olmaz derler) bu çok ama çok öenemli bir mesele ve genelde türkiyenin meselesi müslüman oldum tamam eninde sonunda cennete gireceğim düşüncesi sadece şeytanın vesvesesidir, iman üç şekilde gerçek olur dil kalp ve beden bunların birisi eksik olursa iman etmiş olmaz. kelimei tevhid insanı hiçbir zaman kurtarmaz bu nasıl olur birisi müslüman değil ve allah ona hidayet veriyor gerçek olarak iman ediyor ve eceli geliyor ölüyor bu iman onu kurtarır çünkü eğer yaşasaydı namazını kılacaktı, sözün kısası tevhidi söylemek eğer diğer görevlerini yapmıyorsa kesnlikle insanı kurtarmaz allah kalplere bakar eğer yeterli gelmezse ayet ve hadisleri aktarabiliriz.
__________________ yorulduğumda"kalkveuyar"ayetinin oan bana nazil olduğunu hissederim,ya(inşirah-7)yi yaşamaya çalışırım,yada oturduğum yerde çakılır kalırım!
Konu codex35 tarafından (07.08.2005 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir..
|