Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.08.2005, 14:36
âbdulkadir66

âbdulkadir66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
O halde bir kişi kelime-i tevhidi söylerken Allah’a söz veriyor ve diyorki, tabiri caizse: Ey Allah’im senden başka yardim beklenecek mercileri reddediyorum, senden başka korkulacak güçleride reddediyorum, senden başka kanun koyacaklarida reddediyorum ancak sana ibadet ediyor, senden korkuyor, senden yardim bekliyor ve senin koymuş olduğun kanunlara uyacağima söz veriyorum. Işte kelime-i tevhidi söylerken yukaridakilerinin manalarini bilerek ve inanarak samimi bir şekilde söylersek, o zaman faydasi olur ve bu kelimeyi söylemeden önceki hayatimizla söyledikten sonraki hayatinizin arasinda bir değişiklik olur, olmasi lazim.

Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) insanlari „kulu la ilahe illallah illallah tuflihu“diye (le ilahe illallah deyin kurtulun) çağiriyordu.Önceden yol kesenler çocuklarini diri diri toprağa gömenler, la ilahe illallah deyip gerçekten kurtuluyorlardi.Vahşetten adalete,delaletten hidayete kavuşuyorlardi.Bu kelimeyi söyleyenler hemen değişiyor,kötülük yapanlar iyilik yapiyor,günah işleyenler sevap işlemeye başliyordu.Peki bizde hergün bu kelimeyi söylüyoruz bizde neden değişiklik olmuyor,işte bu kelimeyi,bilerek,inanarak ve anlamlarina teslim olarak söylersek mutlaka bizdede müspet değişiklikler olacaktir
.
.
.
kardesim yukariya bakarsan zaten dil ile degil,kalb ile tevhid söylenmesi lazim diyor.Dil ile söylemek cennete götürmez,kalbde tasdik olmadikca kisiye fayda vermez deniyor.
arti dikkat edersen,bu kelimeyi söylemeden önceki hal ile ,söyledikten sonraki hal in degismesi lazim geldigine isaret ediliyor,

yani hemen hemen ayni seyleri söylüyoruz.
ilginden dolayi tesekkür edeim,devamini beklerim.

selam ve dua ile

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
âbdulkadir66 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla