Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.08.2005, 10:54
addanali

addanali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 151
92 Teşekkür 73 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız ATTAR
yolumuz kendi görüşümüz üzere değil...müçtehid imamların yolu üzeredir.

değerli kardeşim.

sen ehli sünnet alimlerinin temiz ve pak yoluna uy..

ilmihal olarak ömer nasuhui bilmen hocaefendinin ilmihalini edinirsen amel mevzunda kendini çok iyi yetişdirebilirsin...

mühim olan bu ümmedin alimlerinin (ehli sünnet ) ayet-i kerime ve de hadisi- şeriflerinden çıkardıkları hükümler ile amel etmekdir.bu zatlar bu işe ehil olanlardır.ilimlerinde rasihdirler..yoksa herkes kendi reyine göre hadislerden ve de ayetlerden hüküm çıkarma yarışına girer ise o zaman binlerce din ortaya çıkar..

zira son zamanlarda bunun numumeleri pek çok olmaya başlamışdır.

ben sana imam-ı malik ve de imam- azamın bir iki sözünü nakledikden sonra bu ümmedin ehli sünnet alimlerine sımsıkı yapışmanı kendi reyine göre herhangi bir ilim sahibi olmadan hükmedenlerden ..efendim ben de adamım bende hüküm çıkartırım benimde aklım var imamlara ne gerek var diyen bugunun sözüm ona müçtehidlerinden arslandan kaçar gibi kaçmanı tavsiye ederim..

muhabbetlerim ile..

İmam Ebû Hanife (80- ıso) şöyle demiştir: -içlerinde hadisle meşgul olanlar bulunduğu müddetçe insanlar salâh içersindedirler. Ne zaman ilmi. hadîsin. dışında ararlarsa o zaman bozulurlar.. (1)

Allahın diniyle ilgili bir konuda şahsı görüsüne göre hüküm vermekten sakınınız, sünnete tâbi olunuz.Kim sünnetten ayrılıma sapıtır.

1- eş şarani el mizanu'l kubra I ,51

2 - a.e.s 183

yine..

imam-ı malik hazretleri buyurdular ki.

''imamlara tabi olun ve onlar ile mücadaleye girişmeyin.eğer cedelde başkalarından üstün gördüğümüz her adama uyacak olsa idik cebrailin getirdiklerini red etme durumunda kalacağımızdan korkulurdu..

eş şarani el mizanu'l kubra I.51....
addanali isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla