Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.08.2005, 15:15
itimat
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 10
204 Teşekkür 110 Mesaja aldı
Question Babana sor....

Aziz Kardeşlerim,

Her gördüğünüz yaşlı babaya sorun... Gençlik hayatını arıyor musun?
Hemen bir ahh çekerek şöyle der;

'' Evladım, kaybettiğim gençliğimi daima arıyor ama bulamıyorum... Bana yaptırmadığı kalmadı.. Gül benzimi soldurdu.. Rahmetli anne ve babamın emir ve nasihatlerine karşı geldim.. Onlar namaz kılarak Allaha olan muhabbetlerini, peygambere olan vaadlerini ifa ederken , ben meyhanede boyun büktüm... Su yerine içkiyi, helal yerine haramı, hak yerine batılı tercih ettim...

Sonunda anladım ki aldanmışım... Kendimi çok beğenir, günümü gün ederdim...

Cenab-ı Allah'ın; '' dünya hayatı bir oyundan, eğlenceden başka birşey değildir'' fermanını duyduğum halde kulak asmadım... imanımın sesini bıraktım da nefsimin uşağı oldum...

İşte evladım, ne hale geldiğimi gözlerinle görüyorsun... Ateşi nur sanan gözlerim görmez oldu... Huzurunda bir iskelet gibiyim... Ben yandım sen kendini kurtar, alemin rahmeti Hz Muhammed (sav)'e bağlan, yolundan yürü...

Unutma ki, dinsiz insan çoktur ama asıl marifet hak dini bulmaktır... Kur'an-ı Kerim'deki şu ayeti unutma; '' kim islamdan başka bir din arasa ondan bu din asla kabul olunmaz ve o ahirette en büyük zarara uğrayanlardandır''

Evladım, bu ayetin manasını iyi düşün... Avrupa hayranı bir kişinin anlamadan yaptığı zehirli propagandaya kapılarak, müslüman olduğuna pişman olma, müslümanlığınla iftihar et...

Ben ezelden beridir müslümanım müslüman
Bunu böyle bilmeli dostum ile düşman... de

Aziz Kardeşlerim,

Gençliğinin kıymetini bilmeyen, yaşlı gözlerle pişmanlığını anlatan şahsı dinledin... Sen madde aleminin manevi kahramanı olmak için yaratıldın...

Ulu Allah cc huzurunda hesap vereceksin... Gençlik hayatın bir rüya gibi gözünde canlanacak... büyük imtihan vereceksin... imtihana hazırlıklı ol...

'' Sizi boş yere yarattığımızı, hakikaten bize döndürülemeyeceğinizi mi sandınız?'' ayetinin cevabını hazırla...

yarın huzuru ilahide hesabını vereceğin hayat kitabının sayfalarını dikkatli yaz, hayat filmini iyi çevir, Kur'an-a uy, hakikati duy, imtihanın cevabını vermeğe hazır ol....