Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2005, 15:48
gençüsküdar

gençüsküdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
15 Teşekkür 9 Mesaja aldı
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmeddin ERBAKAN Açıklamalarda Bulundu

“54. Hükümet’ten sonra 5 yıl diğerleri 3 yıl da AKP, IMF emriyle halkımızı perişan etti” diyen Erbakan:

IMF, açlık, işsizlik, borç ve esaret demektir

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye’yi IMF’ye mahkûm eden hükümeti uyardı. 54. Hükümetin ardından, diğer hükümetlerin beş yıl AKP’nin üç yıl toplam sekiz yıldır, ülkeyi IMF’ye, dolayısıyla açlık, sefalet, borç ve esarete teslim ettiklerini belirten Erbakan, “54. Millî Görüş Hükümeti yine zor şartlarda, Allah’ın izniyle bütçeye bir kuruş zam ve vergi koymadan, 35 milyar gelir elde ederek, altı ay içinde devleti ve milleti zarardan kâra geçirdi” dedi.
54. Hükümetten sonra kurulan işbirlikçi hükümetler ve onların devamı AKP’nin, işçiyi, memuru, esnafı, çiftçiyi, öğrenciyi perişan ettiğini belirten Erbakan, “Sekiz yıl evvel, efendim biz 5+3 kesintisiz eğitim yapacağız dediler eğitimimizi perişan ettiler. İki milyon evladımız üniversitede okumak istiyor, okul yok. Kız çocuklarımız için okula git kampanyası yapıyorlar, sonra başörtülüsün diye okula almıyorlar. Ülkeyi bir hercü merce sürüklüyorlar” dedi.

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Altınoluk’ta Cuma namazı sonrası yaptığı halk sohbetinde, dünya nizamının adaletli bir şekilde yürütülmesi hususunda Türkiye’nin üzerine çok önemli görevler düştüğüne değindi. Erbakan, “Tarihiyle, coğrafyasıyla, büyük kültürüyle, her türlü mirasıyla bu günkü insanlığın kurtulması için, hakkı adaleti esas alan yeni bir dünyanın kurulmasında öncü olmak Türkiye’ye düşüyor. Bunun için bütün yeryüzünün huzurunun, barışının sağlanması Türkiye’nin atacağı adımlara ve takip edeceği stratejiye gelip dayanmaktadır.” dedi.
Erbakan, “Bu bakımdan Türkiye’ye şöyle bir baktığımızda ne görüyoruz? Şu anda 2005 yılındayız. Bundan takriben 8 yıl evvel Türkiye’de Millî Görüşçü bir hükümet iş başına gelmişti. 54. Millî Görüş Hükümeti işbaşına geldiği zaman ülkemiz hakikatten bu günkü gibi borç batağına batmış, insanlarımız geçinemez ve büyük sıkıntılar içerisinde bulunuyordu. Böyle bir noktada Allah’ın lütfüyle çalışmaya başlandı ve 50 milyarlık bütçeye bir kuruş yeni vergi ve zam konulmadan 35 milyar ilave edildi altı ay içerisinde. Paralar faizden kurtarılarak halkımıza verildi. Zarar eden devlet kuruluşları kâra geçirildi ve aynı zamanda da millî kaynaklar, kaynak paketleri vasıtasıyla milletin istifadesine sunuldu. Memurun, işçinin, çiftçinin, esnafın, dul ve yetimlerimizin yüzü güldü, cebi para gördü.” diye konuştu.

5+3 okulda ve siyasette felç olmaktır
Erbakan devamla şunları söyledi: “Ne yazık ki milletin yüzü gülerken dış güçler ve onların yerli uzantıları bundan memnun olmadılar. Türkiye’mizin güçlenip öncülük yaparak adil bir dünya kurmasını istemeyen ırkçı emperyalist dış zihniyetler, yani Siyonizm Türkiye’nin bu muazzam gelişmesini kendi maksatlarına uygun bulmadılar. Bunu engellemek için tüm imkânlarını seferber ederek ve bildiğiniz gibi millet için çalışan Refahyol Hükümeti’nin işbaşından ayrılmasını sağladı. O günden bu yana tam 8 yıldır da Türkiye’miz adım adım bu günkü felakete sürüklendi. Bunlar işbaşına gelirken ne dediler hatırlıyorsunuz. 8 yıl evvel efendim biz 5 artı 3 kesintisiz eğitim yapacağız dediler, fakat bu gün eğitimimiz perişan haldedir. 2 milyon evladımız üniversitede okumak istiyor fakat okul yok. Kız çocuklarımıza bir yandan okula git kampanyası yapıyorlar öbür yandan da başını örtüyorsun diye okula sokmuyorlar. Yani sözün kısası milletle alay ediyorlar. Okula git diyor ve fakat okula sokmuyor. Okul önünde aşağılıyor, kapıları yüzlerine kapatıyor. Bundan dolayı kendisine oy verip umut bağlayanları bu AKP işte böyle perişan ediyor ve ülkeyi de bir hercümercin içine sürüklüyor.”

Bunlar işbirlikçi zihniyetin marifetleridir
Millî Görüş Lideri Erbakan İşbirlikçi zihniyet tarafından kurdurulan koalisyon hükümetlerine de vurgu yaparak sürdürdüğü konuşmasına şöyle devam etti: “Millî Görüşçü hükümetten sonra iş başına getirilen işbirlikçi koalisyon hükümetlerini de gördünüz. Hepsi bir araya gelerek çorba şeklinde IMF’ye teslim oldular ve böylece bir 5 yıllık dönem yaşadık. Millet bunların ne olduğunu gördü, aç kaldı, işsiz kaldı ve planlı olarak bugünkü AKP’ye yönetildi. Şimdi de bu özel saksılarda türetilen AKP’nin 3 yılı doldu. Ve böylece okullardan sonra iktidarda da bir 5 artı 3 zulmü yaşanmış oldu. Toparlayacak olursak koalisyon hükümetleriyle geçen bir IMF’li 5 yılı yaşadık. Ardından da AKP’li 3 yılını gördük. Gele gele geldiğimiz nokta açlık, yoksulluk ve felakettir. Memura para yok, köylü zaten mahvolmuş, esnaf kan ağlıyor...”

Memuru yoksulluğa mahkûm ettiler
Erbakan memur maaşlarının azlığına değinerek, “Bu gün memurumuzun yüzde 80’i 500 ile 800 YTL arasında maaş almaktadır. En basit bir hesapla bir aile düzgün bir evde oturmak istese 500 YTL kira verecektir. Durum böyle olunca doğalgaza, elektriğe, suya ne verecek ve evlatlarına ne yedirecektir memur arkadaşlarımız. Hesap bu kadar açık ve ortada… Milyonlarca insan AKP eliyle aç bırakılıyor, yoksulluğa mahkûm ediliyor. Neden? IMF ile işbirlikçi olarak çalışıyorlar da ondan. Bu işbirlikçi AKP şimdi bakın ne diyor? Efendim biz evvelden Millî Görüşçü iken IMF’ye karşıydık, IMF dünya devletlerini batırıyor, yardım ettiği ülkeleri perişan ediyor diyorduk. Fakat şimdi hükümet olunca gördük ki, IMF’siz iş olmuyor. Çünkü biz hükümet olmak için IMF otomatına bağlanmıştık, memurumuzun parasını onlar veriyor, bu sebeple IMF’nin sözünden çıkamayız ve bu sebeple de memura insanca yaşayacağı para veremeyiz. Çünkü IMF veremezsin dedi, siz de kusura bakmayın, IMF’li hayat böyle oluyormuş, diyorlar son günlerde... Milletimiz bütün bu konuşmalardan haberdar.” şeklinde konuştu. Erbakan, “Şimdi şöyle bir düşünün, bu nasıl bir IMF’dir ki, yaptığı 8 yıllık uygulamayla milletimizi aç bırakıyor, işsiz bırakıyor ve borca esir ediyor. Ayrıca en vahimi insanımızın dinini değiştirmek için çalışıyor. Dört koldan sarmış milletimizi, açlık, işsizlik, iç ve dış borç ve milletin dinini değiştirmek. Bu taktiklerle milletimiz hazır ve yumuşak lokma haline getirilip İsrail’e vilayet yapılmak istenirken öbür yandan da dış politikada her gün baskı arttırılıyor.” diye konuştu.

Millî Görüş’ten ayrılmak şuursuzluktur
Erbakan Millî Görüş’ten ayrılmamın büyük bir şuursuzluk olduğuna değinerek, “Milletin tekrar Millî Görüş’te toplanması elbette dış mihrakları rahatsız eder” dedi. Erbakan devamla, “Ne büyük bir şuursuzluktur ki, bir insan Millî Görüş’ü bırakıp da ben illa Avrupa Birliğine gireceğim diye bunların arkasına düşerek adım adım ülkenin bir parçasını bunlara teslim eder. İşte Kıbrıs. Rum tarafını tanımak zorunda kaldılar. Rum gemileri limanlarımıza gelecek diye emir veriyorlar ve tazyik altında eziliyorlar. Neden? Millî Görüş’ten ayrılıp, millî politika geliştiremediklerinden...

Maalesef köşeye kendi yanlış politikalarından dolayı sıkıştılar. Çıkış yolu da bulamıyorlar. Millî Görüş gömleğini çıkarıp Avrupa çemberine girip, Avrupa uşaklığını kabul edersen elbette olacağı budur.” dedi.
Erbakan sözlerinin sonunda şunları söyledi: “Şimdi gelelim sonuca. Bu IMF ile bu işler ancak bu kadar oluyor. Yapılacak iş bir an evvel hatadan vazgeçip tekrar Millî Görüş’e dönmektir. IMF güdümünde at yarışı spikerliği devlet yönetmek değildir. Bundan dolayı kurtuluş Millî Görüş’e, öze dönmektedir...”

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

gençüsküdar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla