Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.09.2005, 12:28
ZEGODAYI
Hayat bir sınavdır

ZEGODAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 10
118 Teşekkür 38 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Muttaki
sen şair filanmısın yoksa nerden buluyorsun bunları tebrikler
Teşekkürler @Muttaki. Mani yazmak bana stres attırıyor. Hele birde eşlik edlirse dahada keyifli oluyor. Ben yazamam diye düşünmeyin hiç. Çünkü çok kolay. Zaten bir tane yazarsanız devamı mutlaka gelecektir.
Ben faydası olur düşüncesiyle biraz bilgi vereyim.
Mani nasıl Yazılır ?
1- Mani 4 satırdan oluşmaktadır. Her satırın ayrı bir özelliği vardır.

1. satır: Giriş satırı olup Verilmek istenen mesaj la mutlaka alakalı bir cümle olacak diye bir kural yoktur. Amaç maniye girebilmektir sadece.
2. satır: İlk satırı bağlayıcı bir cümle yazmak gerekir ki uyumlu olsun. Biz bu satıra " Keyif satırı " diyoruz.
3. satır: İşte tüm maninin vermek istediği mesaj buraya yazılır ve en önemli satırdır. Kafiye uyumluluğu gerektirmez. Söylemek istediğinizi lonk diye buraya yazarsınız.
4. satır: 3.satırın devamı olup kafiye uyumluluğu gerektirir. Neden sonuç ilişkisini anlatan önemli bir bitiş satırıdır. Kesinlikle cümle havada kalmamalıdır.

2- Maninize başlamadan evvel 1. , 2. ve 4. satırda kullanacağımız uyumlu kelimeleri önceden tesbit edelim.
Örneğin bu kelimeler; oyun - koyun - soyun olsun.

Şimdi bu kelimeleri yukarıda anlatıldığı üzere satırlarına uygun şekilde yerleştirelim. Mesala ;

Portakalı yemeden mutlaka soyun ( Giriş anlamsız olabilir )
Ne güzelde otlar köylerde koyun ( amaç kafiye tutturmak )
Başarılı olacağız para kazanacağız diye ( Ahada geldi ana konu )
Sakın ha başkalarına yapmayın oyun. ( Ve vurucu bir cümleyle tamamladık )

İşte bu kadar kolay mani yazmak. Hadi sizde denemelerinize başlayın burada.