Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.09.2005, 20:54
hursit

hursit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız addanali
hurşit kardeşim,bedir den dönerken söylenen sadece ganimet dağılımıyla sınırlı değil,kıyamete dek her nefs sahibinin yapması gerekenlere bir emir ve tavsiyedir.......Ayrıca bu cihad çığırtkanları şeyhleri,sofileri kendileri gibi aylak aylak oturanlardan zannedip suçluluk psikolojilerini projeksiyon yapıp nefsini düşman bilip onunla mücadele eden erkekleri suçlayarak bir halt yaptıklarını zannediyorlar.Cihad diyen çeçenistana gitsin kardeşim,dediğini ilk önce kendi yapsın,başkalarını suçlayacağına.Erkekse,delikanlıysa kendisi yapsın,doğru bildiğini ilk kendisi uygulasın,kendisi yapmaz başkalarını suçlar bu sahtekarlar...
Bunlara benim tavsiyem şudur;hiç bir halta yaramıyorsunuz bari çeçenistana gidinde en azından bedeniniz bir işe yarasıın ...........Cihad çığırtkanlığı yapma,cihada git ve cihad et ,en azından bedeninle bir işe yara......
Nefs mücadelesi için kurulmuş ve sistematize edilmiş tek kurum tasavvuftur ve ille bir icazetli mürşid tasarrufundan nasiblenmeli insan.
Fatihin Akşemseddini vardı,Osman gazinin Şeyh Edebalisi,Yavuz Selimin Şeyh Hasanı,2. Abdulhamidin kendisi Nakşi ve Şazeli meşayıhındandı ve ayrıca (bu bana ait bir tesbit) müceddid idi.Saidi nursi Hz.leri ilk zamanlar çok şiddetle karşı çıkmıştır fakat zamanla 2. Abdulhamidin büyüklüğünü anlayınca karşı çıktığı konulardan dolayı Tövbe etmiştir.....

Ya sizin kiminiz var? Yoksa siz ben ne fatih olabilirim ne 2.Abdulhamid nede Osman Gazi mi diyorsunuz? Kendiniz de bir kabilkiyet görmüyorsanız yazık....
addanali kardeşim ALLAH sizden razı olsun sofileri çok güzel temsil ediyorsunuz ayrıca bizim bir tespitimiz var NEDEN YAPMADIĞINIZ ŞEYLERİ ANLATIR DURURSUNUZ diye ayeti kerime var bir insan kendisi yapmadığı bir şeyi başkasına anlatamaz bize tasavvufu anlatacağınız insanlara kesinlikle kendi yapmadığınız bir şeyi anlatmayın olurda kendi nefsinizden bir şey söylerde karsınızdaki insana , faideli olma yerine yanlışlıkla onun tasavvuftan uzaklaşmasına sebeb olursunuz diye büyüklerimiz bizi bilgilendiriyor. Ayrıca HZ.ÖMER R,A bir sahabi geliyor diyorki ya ÖMER benim oglum çok bal yiyor bir nasihat etseniz diyince Hz. ÖMER şimdi git 40 gün sonra gel buyuruyorlar 40 gün geçince sahabe i kiram çocuğu ile birlikte Hz. ÖMER e gelirler ve HZ. ÖMER çocuğu okşar ve ona derki inşallah çok bal yeme der sahabe merak eder ya ÖMER bunun içinmi bizi 40 gün beklettin diyince HZ.ÖMER ben o gün bal yemiştim bal yediğim içinde ona bir faidem olmazdı çünkü ona tavsiyem faide vermezdi ben nasıl olurda kendi yaptığım şeyleri başkalarından yapmamalarını isterim buyurur 40 günü ğelince bir insanın yedigi şey 40 gün sonra vucudundan çıkarmış elbette cihat isteyen KEŞMİRE BAGDATA ÇEÇENİSTANA gitsin YOLLARI AÇIK MERMİLERİ BOL OLSUN
hursit isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla