| Arınç, Amerika'daki Türk Okuluna TBMM Madalyonu Verdi Meclis Başkanı Bülent Arınç, Amerika’daki bilim olimpiyatlarında aldığı derecelerle adından sıkça söz ettiren Türk okulu Pioneer Academy of Science’ı TBMM altın madalyonu ile ödüllendirdi. Okulun başarılarından övgüyle bahseden Arınç, idarecileri kutladı. Türk kültürüyle yetişen öğrencilerin Türkiye için birer gönüllü elçi olduğunu belirten Meclis Başkanı, “Dünyanın her yerinde Türklerin sermayesi ve emeğiyle kurulan bu okullar, kazandıkları başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Bu okullar Türkiye’nin Türkiye dışındaki iftihar ettiği kurumların başında geliyor. Bundan dolayı da çok memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Parlamentolar Arası Birlik (PAB) tarafından Birleşmiş Milletler’de düzenlenen “İkinci Dünya Parlamento Başkanları Konferansı” için New York’ta bulunan Bülent Arınç, New Jersey’deki Türk okulu Pioneer Academy of Science’i ziyaret etti. Arınç, okula gelişinde geleneksel kıyafetli Türk ve Amerikalı öğrencilerden oluşan folklor ekibi tarafından karşılandı. Okul Müdürü Osman Öztoprak’tan bilgi alan Arınç, öğrencilerin bilim olimpiyatlarında kazandıkları madalyaları ve projeleri yakından inceledi. Daha sonra öğrenci velilerinin de bulunduğu topluluğa hitap eden Meclis Başkanı, “başarılarıyla övündüğü” okulun öğrencileriyle tanışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türklerin yanı sıra Amerikalıların da eğitim gördüğü okulun kalitesinden haberdar olduğunu bildiren Arınç, emeği geçenleri tebrik etti. Bülent Arınç, mayıs ayında gittiği Avustralya'da da Işık Kolejleri'ni gezdiğini ifade ederek, “Orada bana o ülkenin bakanları refakat etmişlerdi. Onların sözlerinden anladım ve gurur duydum ki, Işık Kolejleri ve onun benzeri okullarda çok kaliteli eğitim veriliyor. Bulundukları ülkenin eğitimine çok büyük katkılarda bulunuyorlar. Onlar çok memnunlar ve bundan da iftiharla bahsediyorlar.” diye konuştu. Meclis Başkanı, Türk girişimcilerin Polonya'dan Bosna-Hersek'e, İtalya'dan Rusya'ya kadar dünyanın dört bir tarafında açtığı eğitim yuvalarında Türk bayrağının dalgalandığına ve İstiklal Marşı'nın okunduğuna işaret etti. Arınç, buralarda Türkçenin en güzel biçimi ile öğretildiğini vurgularken, Türk müziğini ve folklorunu öğrenen yabancı çocukların Türkiye için birer gönüllü elçi gibi yetiştirildiğine işaret etti. Bu tabloyu “gönüllü birlikteliklerin eseri” diye nitelendiren Arınç, şöyle devam etti: “Birkaç yıldan beri yabancı ülkelerde Türkçe yarışmaları yapılıyor. O yarışmaların finalleri de Türkiye'de oluyor. Geçen sene de bu sene de binlerce insanın katılımı ile 45 ülkeden gelen öğrenciler Türkçe konuşma, okuma yarışması yaptılar. Beni de Meclis'te ziyaret etmişlerdi. Ukrayna'dan tutunuz, Yemen'e kadar, Kenya'dan bir başka ülkeye kadar, hepsi Türkçeyi en az bir Türk kadar güzel konuşan bu öğrencilerin, şiirleriyle kendi duygularını anlatırken söylediği Türkçe sözler hepimize gurur vermiştir. Hele hele yapılan bilim olimpiyatlarında dereceler almak hepimizi çok memnun eden olaylar. Sizleri kutluyorum. Maddi ve manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten de bu ülkelere giden-gelen bütün siyasilerimizin de işadamlarımızın da anlata anlata bitiremedikleri, Türkiye'de büyük bir heyecanla ve zevkle konuştukları bir olaydan bahsediyoruz. Ben devamını diliyorum. İnşallah daha büyük mekanlarda, daha çok öğrenciye hitap ederek, Amerika'nın bu bölgesinde Türkiye'nin ismini en güzel şekilde duyurmak bizlere, sizlere kısmet olsun ve biz de bundan her zaman iftihar duyalım.” Konuşmanın ardından okul müdürü Osman Öztoprak, TBMM Başkanı Arınç'a plaket takdim etti. Arınç da elde ettiği başarılardan dolayı Pioneer Academy of Science'a TBMM'nin altın madalyonunu verdi. Bülent Arınç, cuma namazını ise New Jersey eyaletinin Paterson kasabasındaki Ulu Cami'de kıldı. Arınç, namazdan sonra cami cemaati ile sohbet etti. Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri anlatan Arınç, işsizliğin azaldığını, yıllar sonra ilk defa 70 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalandığını vurguladı. Ülkenin güçlenmesinin birilerinin hoşuna gitmediğinin altını çizen Arınç, son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Arınç, “Türkiye'nin yeniden terör ortamına girmesini, canların sıkılmasını, yine masum insanların hayatını kaybetmesini isteyen kötü insanlar da var. Şer odakları da var. Onlarla da mücadele edeceğiz.” dedi.
Zaman, 11.09.2005
__________________ .. Sayfalarinda Güller Kuruttugum O Kitap Hala Bitmedi... |