Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.02.2003, 00:51
TALHA-61
el-Mübarek :)

TALHA-61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 26
151 Teşekkür 79 Mesaja aldı
iste IHLAS-iste ALLAH sevgisi ( aglamak serbest:)) )

Genc kizlarimiza sohbetleriyle rehberlik yapan, cogunun elinden tutan bir okuyucumuzun bir hatirasini aktarmak istiyorum:

Stuttgart Waiblingen bolgesinde iki yili askin haftalik cevre sohbetlerinden tanidigimbir hanim telefonda soyle agliyordu: Hocahanim, bizimburada bir komsu, kizini kaybetti. 18 yasindaydi. Ani bir olumle oldu. Annesi adeta cilgina dondu. Surekli isyanda, Keske kizim soyle soyle olsa idi de olmese idi diye feryat figan agliyor. Ne olur bir gelseniz onunla siz konussaniz. Sizi az cok taniyor. Size saygisi var, belki sizi dinler. Biz ne yapacagimizi sasirdik...

Ertesi gun gittim ve beni olen genc kizin evine goturduler. Evde matem, yas... Anne bir kosede hic durmadan agliyor. Bana annesi sunlari anlatti: "Kizim, ben ve babasi her sene oldugu gibi gecen sene de memleketimiz izmir'e tatile gittik. Evimizin karsisindaki apartmanda bir genc adam oturuyor. Terbiyesi, asaleti, giyimi ve durusu ile kizimin dikkatini cekmis. Bana:

Anne bak! Evlenebilecegim genc dedi. Biz de 'tanisalim' diye bir tanidigi ile haber gonderdik ve tanistik. Maksadimizi arz ettik. Genc adam universite okuyan dindar ve kulturlu biri idi. Kizima: 'Aramizda kultur farki var, siz acik gezen bir hanimsiniz, bense esimin tesetturlu ve mazbut bir insan olmasini isterim.' deyince kizim 'En kisa zamanda dinimi ogrenecek ve tatbik edecegim, bana zaman ver.' dedi.

Ertesi yaz bulusmak uzere anlastilar. Kizim ilk is olarak kendisine dinimizi anlatacak, ogretecek bir yer aradi ve buldu. Cok gayretli dini bilgileri ogreniyor, namazlarini kiliyordu. Boylece izin bitti ve Stuttgart'a donduk. Burada bir goz doktorunun yaninda saglik teknisyeni olarak calisiyor, is zamanindan arta kalan zamaninda da Kur'an-i Kerim'i ogrenmek icin cok gayret sarf ediyordu.

Gelirken getirdigi mantoyu ve esarbi evde giyip 'Anne yakisiyor mu?' diyordu. Butun samimiyetiyle islam'i ogreniyordu. Sivasli bir komsumuz onu ogluna istemis, o ise "ret" cevabi vermisti. Fakat o, bunu gurur meselesi yapmayarak Kur'an-i Kerim'i ogrenmek icin onlardan yardim istemisti.

Bir gun 'Basim agriyor.' diye doktora gitti. 'Bir seyin yok.' demisler. Ama bas agrisi devam ediyordu. Goz, kulak ve dis tahlillerinin sonucunda da bir sey bulamamislardi. Ama basinin agrisi da bir turlu gecmek bilmiyordu. Bana anlattigina gore, bir gun, evde kimse olmadigi halde, evimize bir genc delikanli gelip ona kirmizi bir gul getirmis 'Ben ahiretten geliyorum, Allah-u Teala Hazretleri seni benim kismetim yazdi, cennette sen benimsin. Burada evlenmeyeceksin.' demis.

Bas agrisi durumu 15 gun surdu. Son care olarak sule'yi hastaneye tahlil icin aldilar. Arastirmalar neticesinde hicbir sey bulamadilar. Bir gun hastaneye gittigimde yattigi odanin penceresinden bakip bana soyle dedi:
'Anne! Cennet ne kadar guzel.' Dondum ve baktigi tarafa baktim, gordugum sadece park etmis arabalardi. Ama o buyulenmis gibi mutlu bir sekilde pencereden bakiyordu.

Bana dedi ki: 'Annecigim, beni yarin saat 8.00'de goturecekler.' dedi. Cilgina dondum. Babasina kostum, 'Kizimiz oluyor, yetis.' dedim. Babasi da caresiz yuzume bakti. Soylediklerine inanamiyorduk; ama yine de endise ve telasimiz had safhadaydi. 'Ya dogruysa.' diyordum. O gece hic uyuyamadim. Ertesi gun sabah 7.00'de hastanedeydim. Babasi koridorda, iceri girmeye dayanamamis, caresiz agliyordu. Iceriye girdim. Kizim bana soyle vasiyette bulundu:

'Annecigim, ben olunce sakin aglama. izmir'deki o gence de benden selam soyle, Cenab-i Hak ona mutluluklar versin. Ona minnettarim, dinimi ogrenmemde bana sebep oldu. Anne, bu fakir gence maddi yardimda bulun ve onu istedigi bir kizla evlendir. Hesabimda onun evlenmesi icin yeterli miktarda para var.

Bu arada sik sik saate bakiyordu. Sonra buyulenmiscesine 'Geldiler.' dedi.
Yuzume bakti, korku ifadesi vardi. 'Anne, Azrail'in ayaklari ne kadar buyuk.' dedi, odanin uzunlugu kadar.

'Babama selam soyle.' dedi. Basini yastiga koydu,
kelime-i sehadet getirdi ve kizim oldu!!!
Adeta cildirmistim. Odadan kendimi disari attim, 'Bey' dedim 'Kizimiz oldu'. ikimiz tekrar odaya daldik, kizimiz vefat etmisti. Bizden istediklerini yerine getirdim. simdi ben bu aciya n

~ TASAVVUF, DÜNYA ADAMINI ALLAH ADAMI YAPMA SANATIDIR ~

ALLAH'ım! İsmini söyleterek canımı al, İsmını söyleterek beni dirilt! (AMIN)

Konu TALHA-61 tarafından (28.02.2003 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.
TALHA-61 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla