Benim babamin Türkiyede tarlasi var, onlara devlet kac kere para verdi su son 2 yilda. Hani ciftcilere veriyorlarya tarlanin büyüklügüne göre filan. bizimkini dayimlar ekip biciyor, bize düsen parayida onlar babamin adina aldi. Dayimlar bayagi memnun AK Partiden.
Bu kadar borca batmis bir ülke anca kalkinir. Bazi seyler zaman istiyor, ayrica su gizli enflasyon cok kötü, en dindar insanlar bile TR de fissiz satis yapiyor, bu apacik vergi kacakciligi degil mi? Hem hangimizin basina gelmiyor ki TR de adamlar kiyafetine bakip öyle fiyat söylüyor.
Ve almancada bir söz vardir ya: Beziehungen muss man pflegen! diye. Iste bunlari yapiyor Tayyip Erdogan ve tayfasi

. Bu cok önemli biseydir tüccarlarda, ve simdi bunuda AK Parti hükümeti yapiyor. Düsünsenize sadece Suriyeyle 50 yildir kimse görüsmüyordu. 13 senedir alman basbakani Tr ye gitmemisti vs vs.
Birinci Dünya savasini almanlar niye kaybetti? Almanlarin kirali Wilhelm II.in Isolationspolitiki yüzünden. Fransayla görüsmemis, ingilizlerle görüsmemis, ruslara kafa tutmus, sadece avusturya ve tr yanindaydi, ve kendi sonunu hazirlamis. TR kendi derdine düsmüs zaten.
Mesela bazilari Erdoganin bazi ülke basbakanlara "dostum" demesini yadirgiyorlar, ama Verheugen Berlin Mitte programinda bunun yanilmiyorsam 3 (?) kere görüsen baskanlarin birbirleri icin kullandiklari sözdür demisti. Verheugenede sormuslardi cünkü neden Erdogana "dostum" diye hitap ediyorsunuz diye.