| 2 yıldır Kredi Kartı kullanıyorum. 1 tane kartım var. Daha önce kullanma gereği duymamıştım. Araba alınca Benzin için mecburen aldık bizde bi tane. Banka kelimesinden tiksindiğim için uzak durmaya çalışıyordum. Esasında Kredi Kartı kullandığımızda yaptığımız şey şudur. Biz alıcıyız, Birde Satıcı var. Banka da aracı(simsar) oluyor. İşte Kredi Kartı kullandığımızda satın aldığımız malın bedelini direkt satıcıya vermiyoruz da Bankaya veriyoruz. Yani satıcıya, "Git kardeşim sattığın malın parasını felanca Bankadan al" demiş oluyoruz. Şayet satıcı parasını hemen almaya kalkışırsa Banka parasının bir miktarını kesiyor. Yok 1 Ay sonra almaya kalkışırsa parasının tamamını alıyor. Ancak bu seferde Banka satıcının Parasını 1 Ay kullanmış oluyor. İşte alıcı olarak, satıcının parasını direkt kendisine vermeyipte aracı(simsar) Bankaya verdiğimiz ve Bankaya Para kazandırdığımız için Banka'da bize rüşvet olarak Cüz'i bir Puan veriyor. -Bu durumdan Bankanın nasıl kazançlı çıktığı belli oldu. -Alıcının kazancı da aldığı malın parasını 1 Ay sonra ödemek ve Bankanın rüşvet olarak verdiği Puan oluyor. -Satıcının kazancı ise sattığı malın parasını alması garanti oluyor. Şayet malı veresiye satmış olsa parayı alması garanti olmadığı gibi uzun zaman sonra alabilmesi de muhtemeldir. Durum bundan ibarettir. Şahsen ben çok rahatsızım. Lakin çarkın dişlileri arasında ezilmeMEk için kullanıyoruz. En iyisi aldığımız malın parasını şıppadanak satıcıya vermemizdir. Maalesef olmuyor...
__________________ "Ey toprak, her zerren çatlasa da soğuktan, sana şerefsiz bir şekilde dönmeyeceğiz" |