Neden Delikandayiz acaba??
Böyle bir anket de vardi galiba… Ama bir-iki gündür kafamda dolasip duruyor bu soru isareti..Neden buradayim.. ? Bazen sinir bozucu seyler oluyor, durduk yere üzülüyor insan hic geregi yokken..Ben mesela sahsi düsüncemi anlatmak istiyorum kismen, neden buradayim ??
Umarim siz arkadaslarda birseyler yazarsiniz. Tertemiz imanli din kardeslerimin oldugu bir ortamda yer almak bana bir mutluluk veriyor..Hepsinin yazdiklari gibi samimi olduklarini düsünüyorum. Ilk internetim ve bilgisayarim oldugu zamanlarda chat sayfalarina takilmistim bir ara. Kiminle sohbet etsen, hepsi yüksek tahsil okumus yada okuyor.. Kendi sahsiyetlerinden fersah fersah uzak kisiliklere bürünüp pervasizca atip tutuyorlar.. Halbuki ne geregi var degilmi ? Sohbet edicekse kendi sahsiyeti de yeter aslinda, o an icin bir baskasi olmasina ne gerek var.. Bu sahtekarlara tahammül etmeyi sinir sistemim kabul etmedigi icin bu faydasiz muhabbetlere bir kac defalik merak disinda katilmadim. Delikan´i hasbel kader kesfettim ve ilk bir kac günümde önce sadece yazilanlari okudum.. Üc gün sonra üye oldum yanilmiyorsam.. Insanlar arasindaki samimi ve gercekci muhabbet ve dini bilgi paylasimi cok hosuma gitti. Gögsü iman dolu ates gibi bir genclik yetisdigine sahit oluyoruz, ve ben Delikan´da bu genclikten bir parca buldum.. Bircogu ile samimi sohbet halindeyiz, ve hepinizi
Allah icin cok seviyorum..Kisiligimi yansitmayan hic bir sey söylemedim bu güne kadar, neysem o..Bana, sahsimla ilgili sorulan sorulara aynen oldugu gibi cevap verdim ve hep öyle yapacagim..Bu birbirinden güzel insanlara sahsimla ilgili yanlis bilgi vermek benim ahlakima sigmaz tabiki.. O yüzden bu forumda gercek ismimi de , hatta kaldigim sehrin isminide cokca zikrettim..Cünki bu gibi seylerde cekinecek bir sey görmüyorum, sanki ne olabilirki.. Ha telefon rehberinde yazili durmus evim adresim telefon numaram, ha buradaki siz degerli kardeslerimin önünde.. Bence bir fark yok.. Öyle güzel insanlar tanidimki burada, inaniyorum ki bunlar gercek hayatta da yazilarinda kendilerini lanse ettikleri gibidir.. Bunlarin bircogu ile bizzat tanismayi bile istiyorum.. Riya olmamasi icin isim zikretmeye gerek yok onlar kendilerini bilirler. Insanin yolu nerelere düsmüyorki.. Burada kurulan dostluklar, gercek hayatta da percinlense fena mi olur...Yazilarindan bir sürü yeni seyler ögrendigim insanlar ile bir gün bir yerde bulusup sohbet etmek beni sahsen cok mutlu ederdi.. Yada tanisma olmasa bile, en azindan sanal görüsmelerimizde bile ictenlikle yaklasirim. Böylesi bir bilgi paylasma ortaminda cok harika dostluklar da olusabilir..
Mesela bir kardesimiz bana üniversitede konferans yapacaklarini anlatmisti. Türkiyemizin cok degerli bir Profösörünü Münih´e getiriceklerini ve 3 gün konferans verecegini anlatmisti.. Cok sevdigim bir Bilimadami oldugu icin nerde oldugunu merak ettim, kardesimiz beni davet etti
Allah razi olsun kendisinden.. Ama demesinmi Münih diye.... Hamburg nerdeeeeee, münih nerde.. Cok uzak oldugu icin gidemedim, ama yakin olsa inanin giderdim.. Hem burada yazistigim bir kardesimi tanirdim ve sadece sanal ortamda degilde gercek manada da bir dost edinirdim, hemde konferanstan nasibimi alirdim.. E simdi ben burada bambaska bir kisilik altinda kendimi takdim etsem, böyle bir durumda kimsenin karsisina cikamam tabiki..Degisik ülkelerde ve yörelerde dostlar edinip müslümanlar arasindaki bagi pekistirip, hatta ve hatta genclik örgütleri olusturup lobiler kurmak icin cok güzel bir nimettir bir nevi böylesi yerler diye düsünüyorum.. E tabi simdi bazilari benim cok ucuk-kacik düsündügümü söyleyebilirler, ama dikkat ediniz burada herkes birlik ve beraberlikten bahsediyor fakat sanal alemdeki birlik beraberlik bize ne kadar fayda getirir.. Ana-Baba-Es-Akraba´yi herkes sever.. Önemli olan müslümanlarin kan bagi dahi olmadigi halde diger bir müslümani sevmesi birlik ve beraberlik icinde hareket etmesiyse eger.. Burada kurdugumuz dostluklar lafta kalmasin derim ben. Beraberce ciddi calismalar yapmak icin önce birbirimize karsi dürüst olmamiz lazim.. Bizler ekranlarinin arkasindan görünmedigi icin atip tutan chat´ci lerden olmayalim derim.GIR-GIR ve matrak icin böyle yerleri suistimal edenler icin internette cok sayida zaman öldürecek, insanlari kandiracak yerler var diye düsünüyorum..
Gece vakti bir muallak icinde yazdigm su satirlarima sizlerde görüslerinizi eklersiniz umarim. Allah´a emanet olun Delikan´lilar.. Hepinizi
Allah icin cok seviyorum..
Selam ve dua ile...