| bir gencimizi daha ugurladik :-( evet bir gencimizi daha ugurladik... 2 gün oluyor haberi geleli.. öldümü? hayir ölmedi.. ama ölseydi o anne baba belki belirli bir müddet aglayacak acilarini iclerine gömeceklerdi.. ölseydi belki su an yasadiklarini yasamayacakti.. kimbilir.. 17 yasinda..bes cocugun 2ncisi.. ve iceri atildi...cikmamak üzere.. bu ne demek henüz kestiremiyorum.. almanyada en agir ceza..."lebenslänglich" 15 sene demek... bazen cezayi yari yariya yattiktan sonra..tr ye temelli gitme imkani sunuyorlar.. suclu...??? yinemi suclu ariyoruz...?? herseye bir suclu buluyoruz degilmi? cocukmu daha bu genc?? tabiiki bi nevi cocuk.. öyleyse büyüklerinde mi suc..? bir nevi de onlar suclu.. herkes suclu degilmi? arkadas cevresi..anne baba...kendi... herkes suclu...!!! bir kere daha yasadigim bir olay bana cok sey düsündürdü...iki gündür uyku uyutmadi... evlad sahibiyim!!..baska boyutlardan düsünüyorum olanlari...müslümanim elhamdülillah..sorumlulugumun bilincindeyim... mana vermek???? Allah muhafaza...mana verdigim basima gelmedikce göc edemiyecegimi bilmezmiyim.. hem ugurladigim genc...2 yasindayken ilk gördügüm ...bir kardes bildigim bir insan degilmi? daha pazartesi evimde olan...yenge yenge diye etrafimda delilikler yapan?? "bir müsibet bin nasihattan ötedir"... "Hakk bela yazmaz kul azmadikca"... bu ve bunun gibi sözler geldi aklima ... türk velileri düsündüm... ve büyüklerin lafini .."cocuk yapin..cocuk rizki ile dogar".. amenna..rizki veren Allah.. ya terbiyeyi..? egitimi? ilgiyi?.. sinirlari belirleyen?? almanyada yasayan türk cocuklarimiz... kücük yasta sekiz saat anaokuluna göndeririz.. sorumlu oradaki egitimciler.. sonra ilkokulda ögretmenin terbiye vermesini bekleriz.. veremez ise suclu onlar.. ee tabii müslümaniz ya elhamdülillah camiiye derse göndermeyi de ihmal etmeyiz.. hoca sorumlu ya hani dini egitiminden.. ne güzel basimizdan atariz tüm sorumluluklari suclari.. bu arada biz ne yapariz???? anne olanlarimiz...titizlikle evislerimizi takip ederiz.. yemeklerimizi dizeriz.. camasirlarimizi hallederiz... e tabi nefsimiz de var...dizilere vs de takiliriz.. konu komsu bi araya gelip bol bol laklariz.. baba olanlarimiz.. calisiriz..eve ekmek getiririz...bos zamanimizda.. türk kahvelerine takiliriz.. cocugumuz ile gurur duymak icin..birde futbol takimina yazdirdikmi belirli bir yasta..degmeyin keyfimize... tabiiki severiz cocuklarimizi... hangi anne baba sevmez cocuklarini..?? cocuklar ne yapar..? okula giderler..alacele derslerini yaparlar..ver elini disari...eve getirsek arkadaslarimizi..ev dagilir korkusuyla annemiz geri kovar zaten sokaga.. yani disarlardayiz tüm gün... aksam geldigimizda anne babamizin iyi günüyse onlarla bi dizi bi magazin programi izleriz yatmadan önce.. kötü günündeyseler...bir iki firca yeriz..nerdeydin tüm gün ..zaten su gezdiyin arkadaslarini hic gözüm kestirmedi diye vs ...oysa gönderenler kendileri..kafalarini dinlemek icin.. arkadaslarimiz? cesitli cesaret ölcme oyunlari oynariz onlar ile.. birilerini tehdit etmek.. dövüs kavga.. belki öfke aninda bicak filanda cekeriz.. belki hirsizlik yapariz? kimbilir.. maksat girgir ..vakit gecirmek.. biri al esrar cek..kafan yerine gelsin der.. digeri..gel la...su bu diskoya gidelim bir iki kiz ayarliyalim der... biri alir kumar oynamaya spielotheke götürür.. digeri kahveye ..nasil olsa baba meslegi..okey`i ..51 i ufaktan ögrenmeliyiz... din?.. Allah?.. bu seyler geri kafalilik.. 21 inci cagda yasiyoruz.. babam namaz mi kiliyor`? annem bana Allah i mi anlatiyor..? günah nedir.. ben kimin.. görevim ne bu dünyada.. neden kendimi hep boslukta gibi hissediyorum.. aradigim nedir.. ben bu suclari anne babamin ilgisini cekmek icin isledigimi görmüyorlarmi ...???? bir genci daha ugurladik... üzülüyormuyum onu bile bilmiyorum.. cünkü ben taaa 14 sene önce bu gelecekleri söylemistim birilerine...bunlar olacak demistim.. ama ben hep..geri kafali..cok bilmistim.. simdi???? büyüklerin hapishanesinde..17 yasinda cocugumuz yatiyor...dört duvari seyrediyor dün gece rüyamda..kendini yataginin carsafiyla astigini gördüm...orada.. belki ölseydi...anne baba icin daha kolay olurdu.. ee nede olsa simdi.."elalem ne der " olayina dalmis durumundayiz...!!! sucu ne..bilmiyoruz..söylemiyorlar..u-haft da cünkü..ama bu seferki agir suc oldugu kesin...bes yil ..on yil..kimbilir...nasil gecer bu yillar???? ha birde sinirlenmisken.... su..kiz cocugu erkenden basini ezmeli..!! kizini dövmeye dizini döver..!! hani kiz namus ya!!! erkek? erkek gezer tozar yapar eder...bisey olmaz..namusu kirlenmez ya hani...!!! gezsin...evet bencede.. kizlari vurun gecirin..kilitleyin evlere.. namusunuza sahip cikin.. erkekler??? erkegin namusu neki? ya karisi...ya kizi ..? öyle degilmi??? yoksa erkegin demi kendi namusu var??? hirsizlik...birinin malina veya namusuna göz dikmek...?? bu namussuzluk mu..? yok ya..erkek cocugu ona bisey olmaz...!! nasil olsa ileride..yine türkiyeden..birinin kizinin basini yakar...evlendiririz..!! nede olsa alemanciyiz ya...!! okula gönderdik..ögretmenler terbiye edemedi.. camiiye gönderdik adam olmadilar.. ee bide everelim..belki karisi adam eder... biz?????? biz kimiz??? bizlerin görevi ne??? dünya getirip doyurup giydirmekten ziyade???? --------kelimelerin yetersiz kaldigi noktadayim..sirf bazi düsüncelerimi paylasmak...rahatlamak istedim!!!
__________________ gözlerin dalmasin uzaklara - umutlarin hep yüreginde olsun.... |