Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.10.2005, 13:32
kuzgun
Bize Ölüm Yok

kuzgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
El Cebir kardeşim 1. sayfada yazdıklarımı okumanı tavsiye ediyorum...

hem tıp ilmi açısından beyin ölümü nedemekmiş onu da öğrenirsin...

"Mısır’daki Ezher Fetva Kurulu, Suudi Arabistan’daki İslam Konferansı Teşkilatı’na bağlı İslam Fıkıh Akademisi, Kuveyt Evkaf ve Din İşleri Başkanlığı’na bağlı Fetva Kurulu, Dünya İslam Birliği’ne bağlı Fıkıh Akademisi, organ nakli ve bağışı konusunda fetvalar vermişlerdir." sözü icmanın oluştuğunu göstermez mi?

...

ayrıca ÇÖPLÜK İDDİA olarak itham ettiğiniz şey... bir ara şöyle bir göz gezdiriniz Mısırlı Fâruk el-Angutânî'nin bir fetvasıdır bu söz... yani boğulmak üzere olanın şehid olacağı gerekçesiyle kurtarılmaması gerektiği... anlayacağınız üzere ben iddia da bulunmuyorum okuduğumu ifade ediyorum...

bir şeyin haram olup olmadığı hakkında âyet, hadîs ve edille-i şer’ıyye’de bir hüküm yoksa, o şey câizdir. Çünkü hadîs-i şerîfte, buyuruluyor ki: (Allahü teâlânın, helâl ve harâm diye bildirmediği şey, Allahın affettiği şeylerdendir).

Her insan, aynı boy ve şekilde, fakat başka
zerrelerden yapılmış bir bedenle mezardan kalkacaktır. şimdiki beden, çürüyüp toprak olacaktır. (Kimya-i saâdet) kaldıki hadi diyelim kalbimiz başka bir adama ve hatta kafir olan bir adama takıldı... Organların konuşacağı ayette belirtiliyor; peki o organ ben şu adama bağlıyken şöyle şöyle oldu bu adamdayken şöyle şöyle oldu diyemez mi?

Kaldı ki Ruh , bedene sütün yağı gibi bağlı mıdır? İnsanın kolu koptuğunda ruhundan bir parça kopmaz....

veya Kalp ile Yürek aynı mıdır? yoksa farklı mıdır? Herneyi değiştirirseniz değiştirin bu değişen organlar insanın düşüncesini değiştiremez...

eh sizin mantıkla örneğin bir yangında kül olan bir ceset ne olacaktır? kabre konamadığı için kabir azabı çekmeyecek midir?
Hadisi şerifte demiyor mu "Kabir azabı haktır" diye..

...

sorun organ nakli değilde Organın ölüyken veya diriyken satılması hadisesiyse elbette buna ittifakla karşı çıkılmıştır. Çünkü mal olmayan şeyi satmak batıldır... ama yine zaruret halinde organın satın alınmasına cevaz verilmiştir.