| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız kuzgun | | | |
| egzotic1
beyin ölümü gerçekleşmiş birisi nefes alamaz...
sadece bağlanan bir aletle akciğerlerine hava pompalanıp çekilerek akciğerin işlevini yerine getirilmesi sağlanır...
by-pass ameliyatlarında mesela kişinin kalbi durdurularak makineye bağlanır, orda kişinin beyni hala aktif olduğu için yaşıyordur... ozaman by-pass anında kişi ölü müdür?
önemli olan beynin aktivitesidir... beyin dışındaki organlar makine yardımıyla çalıştırılabilir... kalp, akciğer, böbrek vb. sadece beyin herhangi bir makinayla çalışmaz...
kişinin ölümü beynin ölümünün gerçekleştiği andır... beyin ölümününde nasıl olduğunu ilk mesajda açıkladım... bir sürü işlemden sonra kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğine karar verilmektedir.
ki kaldıki benim söylediklerime karşılık getirmiş olduğunuz cevaplarda konuyla ilgili değildir... TEDAVİ OLMAK PEYGAMBERİN EMRİDİR... Eğer sizin mantıkla gidersek, diş protezi de yeni bir şey yaratmaktır ve kullanılmamalıdır... Kaldı ki ORGAN NAKLİNDE KİŞİ DİRİLTİLMEMEKTEDİR... Sadece kişiye başka hiçbir tedavi yöntemi kalmadığından ve organ yapma becerisi de olmadığından başka bir insandan yada ölmüş olan bir kişiden organ nakli yapılmaktadır...
ve yine ha keza tekrar ediyorum BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMİŞ BİR KİŞİ GERİ DÖNDÜRÜLEMEZ...
kalbi duran bir kişi çeşitli yöntemlerle yeniden kalbi çalışır hale getirilebilir, ama beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişi tıbben hayata döndürülemez... Bu genel geçer bir kuraldır...
sizin daha önce vermiş olduğunuz örneklerde BEYİN ÖLÜMÜ ile ilgili DEĞİLDİR... BİTKİSEL HAYAT EVRESİYLE BEYİN ÖLÜMÜ AYNI ŞEYLER DEĞİLDİR... ve kaldıki zaten BİTKİSEL HAYAT'taki birisi HAYATTA SAYILIR...
vermiş olduğunuz ayetlerin de ORGAN NAKLİYLE bir ilgisi yoktur...
ve yine ozaman sizin mantıkla Kalbi duran birisine müdahale edilmemelidir... | |
| | |
Kuzgun inan hala bunları yazmana şaşırdım.
Kısaca şunu yazmak isterim ki
ister bitkisel hayat olsun ister beyin ölümü ister koma farketmez o anda insan ölü değildir. Nefes alan ki bunu reddediyorsun , KALBİ ATAN birine ölü dememizi istiyorsun. Ölmeyen birinin de HENÜZ RUHUNUN ÇIKMADIĞINI iddia edemeyiz heralde.
O kişinin geri dönemeyeceğini iddia ediyorsun da hani ispatın NERDEN BİLELİM GERİ DÖNMEYECEĞİNİ biraz daha yaşamayacağını...
Bunun kararını biz veremeyiz arkadaş, biz bu yaşamaz deyip inisyatifi ne doktora ne de yakınlarına bırakabiliriz. Kaldı ki kendimizin bile bu yönde tercih hakkı yoktur. Çünkü İslam'a aykırıdır.