| Hindistan, Keşmirli Müslümanları ölüme terketti ! Hindistan, Keşmirli Müslümanları ölüme terketti
Hint yönetimi, işgal altında tuttuğu bir çok köye yardım götürmüyor.
Pakistan’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde harap olan Keşmir’in Hindistan işgalindeki kesiminde, yolların kapanması gerekçe gösterilerek hala yardım ulaştırılmayan köyler olduğu bildirildi. Hindistan’ın işgali altındaki Cammu Keşmir eyaleti yetkilileri, yüksek dağlar arasındaki Tangdar vadisindeki 7 köye, yardım çalışmaları için henüz ulaşılamadığını söyledi.
Polis yetkilisi Sunil Dutt, Keşmir’in en yalıtılmış bölgesi olan vadideki coğrafi yapının çalışmaları engellediğini savundu.
Destek ekiplerinin ulaşamadığı bölgelerdeki bazı köylülerin, yardım bulabilmek için günlerce yürüyerek büyük yerleşim bölgelerine geldiği belirtiliyor. Uzmanlar, sözkonusu olay sonrası Hindistan’ın bu bölgelere kasten yardım yapmadığını dolayısıyla deprem mağduru Müslümanları ölüme terkettiğinin kanıtı olduğunu belirttiler. Muzaffenabad’da onarım tamamlandı
Depremde yerlebir olan Pakistan’ın Muzafferabad kentindeki elektrik ve su şebekelerinde onarım çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Ordu yetkilileri, onarım çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını, kentin bazı kesimlerine elektrik ve su verilmeye başlanacağını söyledi.
Binbaşı Faruk Nasir, enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı vehatların güvenli olduğu bölgelere elektrik vermeye başlandığını aktardı. Arama çalışmaları sürüyor
Pakistan ordusu, 8 Ekim depreminin ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına son verildiği yönünde bir yetkilisi tarafından yapılan açıklamayı yalanladı. Pakistan Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Tümgeneral Şevket Sultan, arama-kurtarma çalışmalarının durdurulması yönünde hiçbir karar alınmadığını belirterek, “Canlı bulma ümidimizi kaybetmedik” dedi.
Ordu sözcüsü, hayatta kalanların kurtarılması çabalarının ve buna paralel olarak kurtarma ve yardım operasyonlarının aralıksız süreceğini söyledi.
Pakistan ordusundan Faruk Nasır adlı bir yetkili, Pakistan’ın Keşmir bölgesinin depremde yerle bir olan başkenti Muzafferabad’da yaptığı açıklamada, 8 Ekim’deki depremin ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına son verildiğini ve buldozerlerin enkaz kaldırma işlemine başladıklarını söylemişti. Artçı sarsıntılar sürüyor
Bu arada, Pakistan deprem araştırma merkezinden yapılan açıklamada da ülkenin kuzeyinde dün gece yeni bir şiddetli depremin meydana geldiği bildirildi. Açıklamada, 5,3 büyüklüğünde ve yerel saatle 01.49’da (TSİ 23.49) meydana gelen depremin merkez üssünün Peşaver kentinin 200 kilometre doğusu olduğu belirtildi.
__________________ Particilik, Müslümanlari Parti Parti bölmekdedir! Hepiniz birden Allah'ın ipine (İslâm'a) sarılın, asla ayrılmayın, (Âli İmrân, 3/103) |