| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız mukremin | | | | | ben bu namazi kilayim dedim çogu kez ama bir defasinda cematin aklini karistiriyorum diye imam yanina çagirda..ben Kuran okurken namaz kilamazsin dedi,bir defasinda da aksam vakti çikmak uzereydi aksam namazini kilayim dedim bu sefer yine bana kuran okunurken namaz kilma otur dinle dediler..
bizim hoca camimize gelen araplar , o hutbedeyken namaz kiliyorlar diye ,hepsini camiden birer birer kaçirdi
....yani anliyacaginiz kimi dinleyecegimizi sastik. baska bir imama sordum,o da ben omrumde ya bir ya iki defa kildim bu namazi dedi.. sadece cami ziyaretinde kilinirmis onun dedigine gore.. | | | | | ölçü hiç bir zaman çoğunluk olmamalı!! ölçümüz kuran ve sünnet olmalı hadis gayet açık delil isteyenlere yada kılmaya mani olamak isteyen kim olursa olsun (hoca yada müftü) bu ve bunun gibi hadisleri örnek göstererek doğru olanı yapmalı cuma günü hutbe dinlemek farzdır bakın burada kesin emir var (haşr-7) "ibadet edilen yere girdiğin zaman namaz kıl" şu yada bu sebeple kıl veya kılma denmiyor, resulullah s.a cuma günü hutbedeyken farz olan hutbeyi dinlenilmesi yerine kalk önce tahiyyatül mescid namazını kıl diye uyarıyor vakit ne zaman(mescid namazı için) ibadet edilen yere girilmesi ölçümüz bu olmalı...
__________________ yorulduğumda"kalkveuyar"ayetinin oan bana nazil olduğunu hissederim,ya(inşirah-7)yi yaşamaya çalışırım,yada oturduğum yerde çakılır kalırım! |