Ben hala Türk vatandasiyim, ve memnunumda alman vatandasi olmayi düsünmüyorum, ablamlar alman vatandasi oldular. Tercih meselesi.
Bende söyle düsünüyorum, alman vatandasi olunca fazla bir fark olmayacak, mesela yinede basörtüm yüzünden is bulamayacagim, yine basörtüme göre almanlar bana davranacaklar. Birkac maddi cikar icinde (cocuk parasi vs) alman vatandasi olmayida istemiyorum.
Benim bir arkadasim alman vatandasi, ama bundan birkac sene önce tr den dönerken didik didik aramislar, üstünü cikarmislar, krem kutularina bakmislar, ayakkabi topuguna, daha 11. eylül filanda yoktu o zamanlar 8 sene önceydi, kiz bide acik yani basörtülü filanda degil.
Konsoloslukta cok sükür fazla isim olmadi, ama en son annemle gecen sene gitmistik, fazla bekletmediler ve insanca davrandilar, degismisler sanki, ama hepsi öyle degil tabi bunuda biliyoruz. Ama onlara inat Türk vatandasi kalacagim

insallah birgün orda basörtüyle calisacagim

, gün olur devran döner demisler, devlet dairelerini cok seviyorum nedense, yada büyükelcilikte olabilir.
Außerdem bin ich einfach zu stolz. Biliyorum kanin canin yine türk ama olsun iste.