MUHAKKAK
ALLAH (CC) YOL GÖSTERİR VE BEKLEMEK GEREK ...
Bilindiği gibi rüya tabiri bir ilim dalıdır.Batılı adamların bile yaptıkları çalışmalar mevcut,diğer ülkelerinde, inkar edilemez.
Hz.Yusuf (as) 'ın "rüya tabirine ait bilgi"yi
ALLAH Teala 'nın vermesi ayeti kerime ile sabit.Rüya tabiri yapanlarıİmamı Nablusi kitabında listelenmiştir kısaca : (Galiba ) altı peygamberimizin (salavatullahilecmain) ismi zikrediliyor. On üç kişi sahabelerden
(ra-ecmain).Tabiinlerden,fakihlerden,zahidlerden,filoz oflardan,doktoralrdan,yahudi,
hıristiyan ve mecusilerden bazılarının bu tabir ilminde pay sahibi oldukları zikrediliyor.
Şimdi,ben rüya tabiri yapamıyorum ama farkın da olmadan yani "ihtimal budur ki tabir şu olabilir"diye kendi defterime yazdığım rüyaları kaynaklar doğrultusunda inceliyorum.Ancak
ALLAH (CC) bizi bu ilimden pay sahibi ederse tabirimiz isabeti olur.
Senin rüyalarından etkilendiğin belli.Ama rüyada gördüğünden etkilenmemek gerek çünkü,gördüğün rüyada anlatılmak isyenen, gördüğün rüya olmaya bilir.Bazen de tabir,
rüyanın aksiyle olur : Ağlamayı,sevinç . Gülmeyi,keder,olarakta tabirciler tarafından yorumların.
Alimler rüyaları, batıl ve sahih(sadık) olarak ayırmışlardır.Bu ayırım önemli.
Gördüğün rüya İNŞALLAH hayırdır.Hayır bizim,şer düşmanlarımızın,hamdler
ALLAH 'a (cc).
Gönlünü Huzurlu tut,ayrıca bizim bir şeyleri değiştirmeye gücümüz yetmez.Barboros Hayrettin Paşa'nın bir sözü var benim güç zamanlarımda genellikle aklıma gelir :
"Gönlünü ister geniş tut ister dar,olacak olan olur".Biz gönlüzü geniş tutalım,taktir
ALLAH (cc) 'den.
Gördüğün rüyayı da ehli olmaya anlatma,insanlara rüya gördüm desen hemen anlat derler.Hz.peygamberimizin (sav) : "Rüya uçan kuşun kanadındadır (başka hadis-i şerifte,ayağı üzerindedir),anlatıldığı zaman yerine varır"buyurmuşlardır.
Rüyadan çıkartılan tabirlerle hareket edenler olmuş-var.Alimler, mübarek zatlar,bazı insanlar.Hatta Murad reisin Hayreddin Paşa'yı anlattığı kitapta şu geçiyor,rüya da bir
casusun geçiceği yer kendisine bildiriliyor,uyandığında askerleri gönderip yakalattırıyor.
Tabi ki bu insanlar tabirden pay sahibi olanlardır.
Sen gördüğün rüyayı ailene anlatmasan iyi olur,eğer gördüğün rüyadaki mevzular
ailen ile ilgili olayalara benziyorsa,dolaylı yollardan o işin iyi olmadığını anlat.
Peki gördüğün rüyanın tabirini yanlış anlayıpta aileni etkilersen, fena...