Alıntı:
|
salihin_cy´isimli üyeden Alıntı
Burada eskilerin deyimiyle"eşekten düşen getirin bana" diyebileceğimiz kimse yok gibi...
Varsayımlar üzerinde...başlarına gelmeyan birşeyler hakkında konuşan epeyi bir kardeşimiz var...Bizler ise hadiseleri birebir yaşayan insanlarız...
Kızım şu an 13 yaşında...seneye lise sınavlarına girecek...haliyle başıörtülü ve namazlarını kılıyor...dersaneye gönderdik...derslerinin durumu ço kbaşarılı bir öğrenci.. en iyi sınıfa aldılar..gün geçtikçe kızım da düşüş başladı..şu anda dersanede en alt düzeyde sınıfta devam ediyor...sebebini sorduğumuzda kızım şöyle dedi:Baba okulda başörtümden dolayı arkadaşlarım bana takılıyor(ki derslere girmeden başını açıyor)...derslerde bu konu beynimi kurcalıyor...kendimi derslere veremiyorum dedi..konuyu uzatmıyayım biz gereken şeyleri kızımıza söyledik...
Üniversite yıllarımızda başörtüsü eylemleri organize ediyorduk İstanbul'da ...eylemleri tasvib etmeyenlere şunu söylüyorduk...ileride bu sorun sizi de yakacak....bizi de...daha sonraları başörtüsü olayı siyasi mecraya çekilerek...bazılarının deyimiyle sorun kökünden halledildi...
Şimdi bu sorun bir kısım insanları yakmaya başladı...bazıları için ise geri planda bırakıldı....hak aranacağına sabr tavsiye edildi...
Ne yapmalı?kızımı okuldan almalıyım?yoksa başka ülkeye hicret etmelimiyim?hicret edebilecek durumum yok ise ne yapmalıyım?
Eşşekten düşenler ile düşmeyenler cevap verirmisiniz?
|
salih kardeşim,Allahu Zülcelal kızınızın yardımcısı olsun.....Kim ister bu şekilde bir psikoloji içine girmesini...Ancak onun ve sizin imtihanınız da bu zaten...Bu psikoloji içinde hem içinde bulunduğu durumu aşacak hemde kendisinin düşürüldüğü durumdaki kardeşlerine yardımcı olabilecek ruhi olgunluğu ve tecrübeyi elde edecek ki güçlü olacak, dirençli olacak............Krakter sahibi hanımefendi bir mücahid ancak arenada yetişir..............Çile çekilecek ki olğunlaşılacak............Bu şartlar elbet razı olduğumuz şartlar değil ancak ne yapalım ki bu şartlarda hedefimize ulaşacağız...............Bizler bu çileyi çekeceğiz,kaçarı yok.................İşte bizde bu şartlarla imtihana tabiiyiz............Ortam ne olursa olsun müslüman en olumsuz ortamdan islama hizmetin metotlarını keşfetmelidir ki mücadeleci olsun , pes etmesin..........Allah yar ve yardımcınız,yardımcımız olsun.........Sevgiyle kalınız....