Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2002, 00:30
Atlantis01

Atlantis01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
Selamün Aleyküm :)

Ubeyde abi allah sizlerden razi ve memnun olsun.

Yazilarinizi okurken cok üzüldüm .cünkü gelecegi düsündüm.Evlatlarimizi.

Bizlerin belki böyle anlattiginiz muhterem ve degerli insanlari tanima imkanimiz oldu ama bizim cocuklarimiz böyle insanlar taniyamiyacaklar.Cünkü öylesine degerli insanlar kalmadi gibi birsey.Geriden gelen degerli ilim adamlari ne kadar degerli olsalarda öylesine muhterem zatlara ulasamazlar sanirim.
Bu cümlelerimle kimseyi incitmek istemiyorum tabi .

DElicik haklisin desem olmaz haksizsin desem olmaz , söyle yazayim nedense ubeyde abinin yazisini ben görmedim,gercekten mükemmel uslubu var insallah anilarini da okumaya devam edecegim.

Izin hatiralari derken benimde bir katkim olsun bu konuya.
söyle ki bana bir bayanin yalniz yolculuk yapmasinin neden dogru olmadiginin anlamama sebeb olan bir ani. :-?

Evlendigim senesi .
dügünümü yapmak icin Ailece yilbasinda türkiyieye arabayla gitmistik.Dügünden sonra esimin yaninda biraz daha kalabilmek icin ben ucaklageri dönmeye karar verdim. O zamanlar 5 yillik resmi nikah olmasi gerekiyordu esini almanyaya getirebilmek icin.Tabii türkiyeden evlenenler hep önceden resmi nikah yaparlardi sonra seneler doluncada dügün olurdu.Neyse esim bana bilet aldi ,aslinda stuttgarta gelecektim ama ucakta yer olmadigindan kölne bilet aldik cünkü ise yetismem gerekiyordu.
Esim beni havalimanina götürdü o zamanlar sadece yolcular kapidan iceri girebiliyorlardi.Benim gözler tabi yasli ayrilik cok zor birsey.Bavulumu cekeleyerek thy giselerine geldim.Bana sira gelince benim valizleri almadilar meger yedek yolcu imisim ,yani yolculardan biri gelmese beni ucaga alacaklar.Ben cekildim bir kenara hem agliyorum hem bekliyorum .Orada öyle beklerken bir liman görevlisi geldi yanima ."bacim neden agliyorsun sen merak etme ucaga alirlar seni " Diyerek beni teselli etmeye calisti ve de gisedekilere giderek bu kardesin bavullarini öncelikle hemen alin dedi.Allah ondan razi olsun .Gerci benim ucaga binip binmem sanki cok umrumdaydi. Ben esimden ayrildigim icin agliyordum :lol:

gercektende hemen benim valizleri aldilar vede ucaga binecektim .Ucakta söyle yaslica bir teyzenin yanina oturdum. Kis oldugundan havalar bulutlu idi bindigimiz ucagin eskiligindenmi yoksa neden ucak sanki otobüsler bozuk yollardan giderken nasil sallanir habire sallaniyordu.Yanimdaki teyze durmadan dualar okuyor hemde agliyordu benim bu duruma nedense gülesim geldi .Öykesine diller döküyorduki ben 40 yil düsünsem aklima gelmezdi.benim tek düsünebildigim sey acaba bu kadin normal hayatta da dua etmek aklina geliyormu acaba ?
Bayagi insafsizca bir düsünce degilmi :-? Ama genclik iste.

Sag salim indik Köln Havaalanina.Gece saat 22.00 .Eee simdi nereye gidecektim? Bir tren istasyonuna.Gümrükten falan gectikten sonra bir taxi bulup tren istasyonuna gitmek gerekiyordu.Disari ciktigimda bana biri seslendi."KardesTaxi lazimmi?" Bende evet deyince hemen benim bavulu alip arabaya koyuverdi. Arabanin basinda baska bir adam vede bír bayan daha vardi meger taxi degilde dolmus imis .Bayani almaya gelmemisler oda benim binecek oldugum arabaya binecekti.söyle biraz daha bekledikten sonra bayani almaya geldiler.Bayan arabadan indi ! Ben simdi elin arabasinabaska erkeklerle mi binecektim ?
söförün yanina gittim.benim valizimi indirmesini istedim ."Yok aman öyle,aman böyle "ben indirmesini istedigim halde israr edip duruyordu sonunda ses tonumu biraz daha yükselterek bavulumu indirmesini isteyince homurdanarak bavulu bagajdan cikardi.Ufff be ucuz kurtuldum diye düsündüm.
hemen cikista bildigimiz sari taxiler duruyordu onlardan birine yaklastim ve de tren istasyonuna gitmek istedigimi söyledim.Taxi söförü de Schwarzwalda gitmek icin Bonn dan daha iyi baglanti oldugunu söyledi.neyse bindik taxiye bonn da nerdeyse 50 km.Iyiki 300DM birakmistim yol parasi.Taxi söförüne havalimanindaki adami sordum meger kacak dolmusculuk yapiyorlarmis.Arabaya aldigi kadar insan doldurup her birinden normal taxi ücreti alarak milleti tasiyorlarmis.Epey bir zaman sonra bona geldik .50 bir küsür taxi parasi ödedim.Kocaman istasyon nere gideceksin kime soracaksin gecenin 11.00

Bende arkasi yarin diyeyimmi :?:

Saygi ve selamlarimla :vnd:
Atlantis01 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla