Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.12.2005, 12:17
egzotic1

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Refleks kardeşim,

VE aleyküm selam ve rahmetullah,

Şüphelilerden kaçınmak takva sahibinin işidir.
Şayet takvalı bir müslüman olmak istiyorsan yeme, senin için önemli değilse ye ...

Helâli aramak, helâl kazanmak ve helâl yemek her müslüman üzerine farzdır.” buyuruyorlar. (Taberânî)

Helâl ve temiz olan rızıklardan yiyiniz ve sâlih ameller işleyiniz.” (Müminûn: 51)

Gelelim şüphelilere bak Hz. Ömer r.a. Efendimiz ne demiş aşağıdaki alıntıda :

" Hazret-i Ömer -radiyallahu anh- Efendimiz yanlışlıkla zekât develerinin sütünü içtiği zaman, parmağını ağzına sokarak istifrâ etmiştir.Biz harama düşeriz korkusuyla helâlin onda dokuzunu terkederdik.” sözü ne kadar düşündürücüdür. "

Ya Hz. Ebubekir Efendimiz r.a. ne yapmış yine aynı yazıdan alıntıda:

"
Hazret-i Ebu Bekir -radiyallahu anh- Efendimiz de, kölesinin haram kazancından olan sütü içince, boğazına parmak salarak istifrâ etmeye başlamış, neredeyse ölecek hale gelmişti. Daha sonra Allah’ım! Midemde kalıp damarlarıma karışan kısmından sana sığınırım.” diye duâ etti.

"

Peki ya Hz. Aişe Validemiz ne rivayet etmiş:

Siz asıl ibâdetten gaflet ediyorsunuz. O ise şüpheli şeylerden sakınmaktır.

Demek ki kardeşim şüphelilerden kaçınarak ibadet yapmış oluyorsun.

Şu ikram meselesine gelince ben şahsen bana ikram edileni alıyorum ama bana verene hissettirmeden onu tüketmiyorum. Kazancından kesinlikle emin olduğum kişlerin ikramını ancak kabul ediyorum o da yine kesinlikle et ve et ürünleri olmamak şartıyla, katı yağ kullanılmamış bi şey ise falan filan...

Sen ziyan olacağına , bırak da ikram eden bozulsun. Devir saadet devri değil kardeş. Ahir zamanda yaşıyoruz. Kimse helale harama dikkat etmiyor...Eden bi avuç insan işte...Bak merhametli, kibar, kimseyi incitemeyen , güzel ahlaklı Hz. Ebu Bekir Efendimiz köle üzülmesin diye istifra etmeyebilirdi değil mi? Ama ne yapmış istifra edip bir de yüce Yaratan'a yalvarmış, midesine gidenin şerrinden.

Cenâb-ı Fahr-i Kâinat -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyuruyorlar ki:

Helâl apaçık belli, haram da apaçık bellidir. Bu ikisinin arasında şüpheli noktalar vardır. İnsanların çoğu bunu bilmezler. Şüpheli şeylerden kaçınanlar, dinini ve namusunu korumuş olurlar. Şüpheli şeylere düşenler, yasak bir koruluğun etrafında hayvan otlatan ve her an için koruluğa düşmek ihtimâli olan bir çoban gibidir. Dikkat ederseniz her hükümdarın bir koruluğu vardır. Allah’ın koruluğu ise haramlardır.” (Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 48)
egzotic1 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla