Konu: Lİnux 2
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.03.2003, 20:47
mip2

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Re: Lİnux 2

Selamun Aleykum,

Alıntı:
ELİMDE LİNUX 8.1 CD'Sİ VAR. BEN DE LINUXA GEÇMEK İSTİYORUM.
'Linux 8.1' cikmadi ki. Linux (Kernel olarak) 2.4.21 stable olarak mevcut. Senin kasd ettigin 'SuSE Linux 8.1'. Yaninda 8.2 si cikacakmis.

Alıntı:
ANCAK DAHA ÖNCE HİÇ KULLANMADIĞIM İÇİN AYRICA WİNDOWSTA ÇOK ÖNEMLİ BİLGİERİM OLDUĞU İÇİN BU GEÇİŞİ ZAMANLA YAPMAK İSTİYORUM.
Bir gunden diyer gune gecmek baya zor. En iyisi boyle. Allah yardimcin olsun.

Alıntı:
BUNUN İÇİN SORUM ŞU;
1-ACABA BİR SİSTEME HEM WİNDOWS 98 HEMDE LİNUX KURULABİLİRMİ. EVET İSE NASIL?

2-LİNUX İÇİN AYRIYETTEN OFFİCE GİBİ YARDIMCI BİR PROGRAMA İHİTYAÇ VARMIDIR.
3-DAHA ÖNCEKİ WİNDOWSTA HAZIRLANMIŞ DOSYALARI LİNUXTE AÇMAM MÜMKÜNMÜDÜR.
1.:
Evet. Win98 i ilk once install edeceksin. Sonra GNU/Linux u. Bootloader kendi kendine yapar gerisini. Yani PC yi acarken win98 mi yoksa GNU/Linux mu calistirmak istiyorsun secenek verir.
Onemli olan iste win98 ilk once yapman. O MBR(Master Boot Sector) u dikkat etmeden kendi loaderinle yukluyor. GNU/Linux daki lilo (veya daha iyi olan GRUB) 'akkilica' davraniyor.

Benim son win98 ve GNU/Linux parallel install baya geride kaldigi icin daha neye gerek etmek gerekiyor hatirlamiyorum. Sorun cikarsa sorarsin.

2.:
StarOffice veya parasiz olan OpenOffice var. Ben OpenOffice kullaniyorum ve bana gelen doc lar sorunsuz acabilirim. Macro calisiyormu calismiyormu bilmiyorum, cunku oyle doc daha hic gelmis deyil (veya benim haberim olmadi :)

wesselam, mi
mip2 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla