Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.12.2005, 16:14
gençüsküdar

gençüsküdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
14 Teşekkür 8 Mesaja aldı
İki dostum Üsküdar’da başı örtülü, göbeği açık bir kadın gördüler

İki dostum Üsküdar’da başı örtülü, göbeği açık bir kadın gördüler.

RÜKÜŞ DİYE BAĞIRMAYIP DA NE YAPACAĞIM?

*Başörtülüleri rüküş giyiniyorlar diye eleştiriyorsunuz. Rüküşler sadece başörtülüler mi?

Müslüman olduğumuz için başörtülü hanımlar ve genç kızlar bizi yakından ilgilendiriyor. Onlar bizim din kardeşlerimiz, yakınlarımız. Tabii şer’i ve fıkhı açıdan ele almıyorum ama kültür ve sanat açısından seksi olmamak, teşhircilik yapmamak şartıyla çok güzel, estetik kıyafetlere bürünmelerini istiyorum. İslami kesim kırsal, gecekondu, taşra ve varoş kültürüyle zihniyetine sahip olduğundan, Müslümanları bu konuda çekip çevirecek bir uzman sınıf da bulunmadığından birkaç seneden beri her tarafta cırtlak renklerle tesettürlü hanımlar ve kızlar görüyorum. Mesela Pazar günleri bu Sultanahmet civarında tesettürlerde dehşetli bir pembe görülüyor. Halbuki pembe pek sanatlı bir renk değildir. Çok frapan olduğu için tesettürlü bir hanımın kullanmaması lazım. Tesettür renkleri nelerdir? Mat renklerdir, fazla göze batmayan renklerdir. Cırtlak ve frapan renkler değildir. Tabii bunları yetiştirmek lazım. Biliyorsunuz İslami kesimde moda ile ilgili sanat da gelişmiş değil. Orada da bir taşralılık hakim. Bazen dayanamıyorum. En son iki dostum Üsküdar’da başı örtülü, göbeği açık bir kadın gördüler. O zaman rüküş diye bağırmayıp da ne yapacağım?

TESETTÜR FİRMALARI RÜKÜŞLÜĞÜ ARTIRDI

*Son yıllarda bazı tesettür giyim firmaları modacılarla anlaşmalar yaptılar. Çeşitli defileler düzenliyorlar. Rüküşlük giderilemedi mi?

Aksine artırdılar. Geçen sene bir tesettür moda defilesi yapıldı. Üç yüz kıyafet seçildi. Bir tek milli kıyafet yok. Avrupa’nın elbisesi, Avrupa’nın tayyörü, Avrupa’nın pardesüsü üzerine alacalı bulacalı bir eşarp konulmasını tesettür zannediyorlar bunlar. Kadın modası diye bir şey vardır. Bu modanın merkezi Paris, Milano, Londra, New York, Tokyo gibi birtakım şehirlerdir. Türkiye’nin bu sahada esamisi okunmuyor. Müslümanlar 20 sene önceden harekete geçerek bir takım t
esettürlü hanımları Paris moda okullarında dünya çapında kıyafet uzmanı, moda uzmanı olarak yetiştirseydiler bu duruma düşmezlerdi. Ama hala böyle bir çaba görmüyorum.

*Bugün bir gazetede gördüm. 30 YTL’lik yardım için insanlar saatlerce kuyrukta bekliyorlardı. Ekonomik şartlar böyleyken insanları rüküş giyiniyorlar diye suçlamak ne kadar doğru?
Her zaman söylüyorum. Fakir fukaraya, geçim derdiyle kıvranan insanlara rüküş demek haysiyetsizlik olur, vicdansızlık olur. Ben multimilyarlarla oynayan, ikiyüzelli milyarlık ciplerle gezen, bir milyon dolarlık meskenlerde oturan yüksek tabaka tesettürlüleri kastediyorum. Onların da hepsine rüküş demiyorum. Rüküş olanlarına rüküş diyorum.

Mehmet Şevket Eygi

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

gençüsküdar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla