| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız ledunn | | | |
| Mazhar-ı Can-ı Canan hazretleri, bir kadının kabri yanına oturmuştu. Kabre yüzünü dönüp, hatırına başka bir şey getirmeyip; yalnız onu düşündü. *Bu mezarda Cehennem ateşi var. Kadının imanlı olmasında şüphe ediyorum. Ruhuna, hatm-i tehlil sevabı bağı şlayacağım. İmanı varsa, affolur* buyurdu. Hatm-i tehlilin sevabını bağışladıktan sonra; *Elhamdülillah imanı varmış, kelime-i tayyibe tesirini gösterip azabdan kurtuldu* buyurdu. (Abdullah-ı Dehlevi)
| |
| | |
Bu Hadis'in Sıhhat Durumu nedir?
Allah'ın Rasulu s.a.v...İman'ından Şüphe Duyduğu bir Kadın için Neden Kelime-i Tayyibe...Okumuştur?
Eğer Hadis'in Metninde...İman'ından Şüphe ediyorum değilde...Günahlarından Dolayı Azab görüyor...Denmiş olsa idi...O Zaman Günahkar bir Mü'min İçin Kelime-i Tayyibe...Okuduğunu düşünür ve Üzerinde Kafa yormazdık..
Ancak İman'ından Şüphe edilen bir Kadın varsa...ve Şüphe Eden...Allah'ın Peygamberi Hz Muhammed Mustafa s.a.v...ise...O Zaman Bu Hadis'in Sıhhat derecesini Öğrenmek bir borç'tur...
İman'da Şüphe varsa...Değil Kelime-i Tayyibe...Ne Okursanız Okuyun Azab Ondan Kalkmayacaktır...Çünkü İman Şüphe Götürmez...
İman Bir Bütündür...Şeksiz ve Şüphesiz İman Etmek bir Mecburiyyet ve bir Mahkumiyyet'tir...
Allah'ın Rasulunun ''Bunun iman'ından Şüphe ediyorum''gibi bir söz Söylemiş olması düşünülemez....yada Yanlış aktardınız...
Allah'ın Rasulu s.a.v'in Kelime-i Tayyibe'yi O Kadın için okumasına gerek yoktur...Onun Dua Etmesi yeterlidir...ki birçok Sahih Hadis'te bu apaçık bellidir...
bu yazıda Hadis'i Şerif'dir diye belirttiğiniz sözler....
Kur'an'ın Ruh'una Aykırıdır...
Nuh A.S Oğlunu...Hz Muhammed s.a.v'de Amcasını Cehennem Ateşinden Kurtaramamıştır...
Şüphesiz İman İle Ölen her kişi Günahkar olabilir...ve
Allah Azze ve Celle bunu affedeceğini Kur'an-ı Keriminde
O kötü amelleri işleyip de sonra arkasından tevbe ve iman edenler için hiç şüphe yok ki, Rabbin bundan sonra yine de affedici ve merhamet edicidir.
A'raf 153Ayeti ile belirtmiştir...
Ancak İmansız...veya İman'ından Şüphe duyulan kişi için bu geçerli değildir....Çünkü İman İle Şüphe bir arada olmaz....Olamaz...
fi-Emanillah...