0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız codex35 | | | | | aleyküm selam r.b biz zaten bütün sünnetleri kapsamadık! resulullahın a.s bize yapmamızı emrettiği şeylerin farz olduğunu izah etmeye çalıştık; bir hadis zayıftır veya sahihtir o ayrı konu, (mesela sakal onlarca hadis var ve emrediyor resulullah sabah namazının sünneti vs vs) kabul edersiniz veya etmezsiniz size kalmıştır resullulahın yapın dediği fiil'ler farzdır!!..... | | | | | esselamu aleykum. kardeşim alıntı yaptıgım bilgiler şahsıma ait degildir.ehli sünnet alimlerinin sünnet konusundaki hükümlerini alıntı yaptım.sen genel bir ifade kullandıgın için ben de açıklama ihtiyacı hissettim.maksadım tartışmak degil.hakkı tesbitti. Hanefi fûkahası amel açısından sünneti ikiye ayırmıştır. Birincisi: Uyulması hidayet, terki kerâhet ve isâet olan sünnettir. Buna "Sünnet-i Hüda" denilir. Meselâ: Ezân, kamet, cemaat gibi, mütevatir haberlerle gelen sünnetler bu sınıfa dahildir. İkincisi: Uyulması güzel, terki mübah olan sünnetlerdir. Buna "Sünnet-i Zevaid" denilir. Sünnet-i Zevaid" in neresi farz.? vesselam.
__________________ hayat iman ve cihad alnımızın yazısı. |
| |