Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.01.2006, 14:49
İMKENEGİ

İMKENEGİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 146
73 Teşekkür 53 Mesaja aldı
mehmet emin er hocadan

Alıntı:
TEBLİĞ CEMAATİ
Alıntı:

Bu cemaatın da nasıl kurulduğunu bana anlatmak istediler. Anlatan da çok yaşlı Hindistan’da PTT müdürlüğünü yapmış biriydi.
Bir aşiretin adını söyledi (Menev veya buna benzer bir isin) devamla şunları anlattı:
“Hindistan’da bu aşiret 6 milyon kadardı. Müslüman idiler fakat İslamdan bir şey bilmiyorlardı. Sadece çocuklarını sünnet ederlerdi. Bir de “Muhammedün pak resulullah” demeyi biliyorlardı. Vurucu, kırıcı, hırsızlık yapan insanlardı. Mecusiler bunlara dediler ki: Aslen sizinle biriz. dedeleriniz silah zoru ile Müslüman edilmişlerdir. İslam’dan da zaten bir şey bilmiyorsunuz. Bu iki şeyden başka! Bunları da terk edin. Tekrar ayni dinde birleşelim”. Bunlar da o tarafa meyyal oldular. İngilizler Mecusilere yardımcı oldular. İslamdan çıksınlar diye!
Hindistan alimlerinden olan Mevlana İdris büyük bir alim ve zengin bir kişi idi. Bu durumdan çok rahatsız oldu. Ulemaları, zenginleri topladı. “Bunlar mürted olacaklar, bu İslam dinine bir hakaret olur ne yapalım.
Bir kişiyi irtidattan kurtarmak yüz kişiyi islana getirmekten daha hayırlıdır. Çünkü bu İslam’a bir lekedir” dedi. Onlara cami yapmaya karar verip camiler yaptılar.
Bir sene sonra Mevlana İdris kontrol ediyor. Bakıyor ki camiye gelen hiç kimse yok. Camileri de ahır haline getirmişler. Mevlana İdris tekrar toplantı yapıyor. Bu defa biz bunlara medrese yapıp çocuklarını okutalım. dindar yapalım diye karar aldı ve uyguladılar.
Mevlana İdris bir sene sonra tekrar kontrole gitti. Baktı ki Medreselerde okuyan yok! Sebebini sorunca “Biz fakiriz. Çocuklarımız hayvan otlatıyorlar, ekinleri bekliyorlar, biz çocuk okutabilir miyiz?” diye cevap verdiler.
Mevlana İlyas tekrar toplantı yapıyor.
BU toplantıda ise geçici vaiz gönderelim. onlara vaaz etsin kararını alıyorlar. Mevlana İdris tekrar kontrole gidiyor. Bakıyor ki bir netice elde edilmemiş. Eski durumdadırlar.
Vaizlere soruyor: “Bir netice elde edememişsiniz nedendir bu?” Vaizler dediler ki: Memleketi ancak üç ayda dolaşabiliyoruz. Üç ay sonra döndüğümüzde bakıyoruz ki, öğrettiklerimizi unutmuşlar!” Mevlana İlyas tekrara toplantı yaptı. “Elimizden geleni yaptık. Bundan başka bir şey yapmaya gücümüz kalmadı”. Dediler.
Mevlana İlyas üzüntülü bir şekilde hacca gidiyor. Kabenin astarına el atıp ağlıyor.
“Yarabbi bunlar irtidada gidiyorlar! Biz bir şey yapamıyoruz!” diyor. Daha sonra Medineye gidiyor.
Peygamber Aleyhisalatü vesselamı ziyaret edip orada da ağlayıp sızlıyor. Şikayetçi oluyor.
Rüyada Peygamber Aleyhi Salatu vesselamı görüyor”. Ya İlyas benim yaptığım gibi yap” diyor. O zaman uykudan uyanıyor.
Bu sözün manası nedir, ne demektir? diye tefekkür ediyor. Düşünürken İmam-ı Malik’in “Bu ümmetin salahı evvelkilerin salahı ne ile olduysa sonrakilerin de salahı, onunla olur” sözü hatırına geliyor.
Hindistan’a dönüyor. O milletin içine gidiyor. Yol üzerinde oturuyor. Ücretle kazma-kürek işine gidenlerden bazılarına “sizin ücretinizi ben vereyim. Gelin camide size ders vereyim diyor”.
Öylelikle bir cemaat yetiştiriyor. Bunlara: “Gelin tebliğe çıkalım. Gezip davet (tebliğ) yapalım” diyor. Bir yere gidiyorlar. seksen yaşındaki bir ihtiyara kalk konuş diyor. O ihtiyar da: “Hocam ben ne konuşayım. Bunların hepsi benden daha iyi biliyorlar. Daha bunlara ne diyebilirim” diyor. Hoca: “Deki benim yaşım seksen şimdiye kadar dinden bir şey anlayamadım, öğrenemedim. Kalkın da bize dinimizi öğretin de” diyor. Bunu söylerken ağlıyor.
Dinleyenleri de ağlatıyor. Büyük bir cemaat orada bunlara tabi oluyorlar. İrşada çıkıyorlar. Bir sene içinde Hindistan’ın bin km. şarkında bin km. garbında irşad yapıyorlar.

Muhaddis büyük bir alim kitabında şöyle yazıyor:
“Az bir müddet sonra bunların memleketine gittim. Hayret içinde kaldım. Adam öldürmeyi tavuk öldürmek kadar hafif gören, hırsızlık yapan kişiler öyle bir hale gelmişlerdir ki şimdi onlar halkın malını muhafaza ediyorlar!”
İşte cemaatı tebliğin aslı bundan olmuştur. Bu cemaatin siyasetle hiç alakası yoktur. Onun için bütün dünyayı geziyorlar. Her hangi bir devlet şüphe ederse bunları memleketlerinden tetkik ediyorlar.

Bu kişilerin siyasetle alakalarının olmadığı, herkese iyilik talim ettikleri cevabını alıyorlar” dedi
İMKENEGİ isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla