Genel anlamda bu gibi konularda başım derde girmez,
Girişleri ve çıkışları ister mail isterse posta konusunda imzalı yaptığımdan.
Bir şey gelmedi başıma.
sigorta konusunda ise bana çıkış vermeyen siğorta olursa, sorun değil.
Başka bir siğortaya kayıt oluyorum kayıt olduğum siğorta oraya çıkış yazıyor adamlar ne hikmetse beni o zaman çıkarıyorlar.
Daha yeni kayıt olduğum siğortayada ben çıkış yazıyorum onlarda beni 14 gün içinde olduğu gerekçesi ile çıkarmak zorunda kalıyorlar
Imzalamadığım kağit veya üyelik veya herhangi gibi bir şey bana geldiğinde çöpe atıyorum,Sorun çıkarsa yaptığım antlaşmayı bana gösterin demekle zaten konu bitiyor.
Posta olarak Kredi yerlerinden gelen mektuplar çok bu durumda Stadtverwaltung a yazdım ve adamlar bana ağır cevap yazdılar doğrusu.
Mesela Stadtverwaltnung kişilerin adreslerini veriyorlar etrafa.
SKL e tel açtım bir gün dedim ya Güntheri verirmisiniz.
Kadın güldü
Dedim sorması ayıp olmasında benim adresimi nerden alıyorsunuz?.
Bana Stadtverwaltung dedi.
Ve ondan sonra Adreslerin etrafta nasıl dağıltığını bir bakıma anladım.
Memnuniyet konusuna gelince.
1.Sen oraya para veriyorsun ve onlar senin paran ile ekmek almakta
2.Neden memnun kalmadığı sorusu bu konuda bence abes doğrusu.
Nedeni ise Abone olmadığı kelimesi vurgulanmakta.
Bu gün işe 6 da gittim eve 20 de geldim.
Express paketler geç geldi sıkıysa çalışmasaydım.
Ya çalışırım yada gider evde otururum.
Ama şunu unutmamak gereklidirki.
bunu 1 yaparim 2 yaparim 3.ye devamlı evde oturmak zorunda kalırım.
Yerime yapanı bulurlar bu işler genelde böyle.
Zaman veya herhangi gibi bir gazete iyi veya kötü demedim.
Ama bunun Logistikini yapan insanlar olması gerek.
Gazeteler ne zorluklar ile basılıyor veya nasıl geliyor arka plan bu müşteriyi ilgilendirmez ve ilgilendirmemeside gerek müşteriyi ilgilendiren sadece Gazetesinin zamanında gelmesi ve buda gayet normal ve doğal bir hakkıdır.
Zamanında gelmesi içinde para ödemektedir.Ve bu para ile çalışan kişiler bunun Zamanlamasınıda içine eklemeleri gerek.
Konuyu ben genel anlamda değerlendirdim Zaman gazetesi ile alakalı değil.
Bu gün Serivice ve Dienstleistung bir şirket söz veriyor ve bunu yapamıyorsa o işi ya hemen düzeltmesi gerek veyada biz yapamıyoruz diyerek çekilmesi gerek.
Bu gün Avrupa da bulunan her devlete paket UPS ile ertesi gün gidiyor,Bunun arkasında yatan kosten ve Logistiği insanın aklı bile kaldırmıyor.
Sadece Bonn/Kölnden 1 gecede 48 uçak kalkıyor.
Allah vere birisinin paketi ertesi gün gelmesin varya helede bu Dell olsun anında gerekirse işten uzaklaştırıyorlar, Sorumlu kişileri.
Böyle bir Logistik düşüncesine sahip UPS.
Bu gün 2 tane paketi geç götüren 1 kişiye gözümün önünde resmen eve gidebilirsin dediler.
Tabii burada UPS ile Zaman kıyaslaması yapmıyoruz.Ama bir bakıma elbette zorluklar var.Ve bu zorlukların üstesinden gelebilecek elemanların yerlerini boş insanlar doldurmuş ise onlara izin vermiyorlar.
Konuya bu kadar uzun yazdığımın nedeni dağıtım kelimesi üzerine oldu doğrusu.