| Erbakan’ın evlatları Erbakan’ı yaktı Kayıp trilyon davası olarak adlandırılan davada Necmettin Erbakan’ın kesinleşen 2 yıl 4 aylık cezası için kritik günlerden geçiyoruz. Şu ana kadar Erbakan için atılmış özel bir adım yok. İnfazın bir süre daha ertelenmesi için yapılan başvuru kabul edilse bile adı üstünde “bir süre daha” ceza ertelenmiş olacak. Cezanın varlığı ortadan kalkmayacak.
Kim ne derse desin Erbakan bu ülkede başbakanlık yapmış bir isim. Ve bir eski başbakanın parti paraları kayboldu diye hapse girecek olmasına kimsenin gönlü razı olmaz. Ortada nihayetinde mali bir suç var ve mali bir suçtan dolayı bir başbakanı hapse atmak (pek çok mali hırsızın affedildiği bir ülkede!) hiç de adil değil.
Şu an için öne sürülen formül CİK’de yapılacak değişiklikle 75 yaşın üzerinde olup 3 yıldan az bir ceza alanların mahkumiyetlerini evlerinde geçirmelerini sağlayacak bir düzenlemeye gidilmesi.
Ama bu formül için AKP’nin herhangi bir adım attığı yok. TBMM Başkanı Bülent Arınç”Hocayı kurtaralım !”diye feryad-ü figan ediyor gözüküyorsa da orta da somut hiçbir adım yok.Başbakan Erdoğan “konu önümüze gelirse bakarız” umursamazlığında.
ABD’nin baskısıyla dağdaki teröristler için yeni bir “eve dönüş yasası “ yani af çıkarma peşinde olan AKP kurmayları Erbakan Hoca’nın durumuyla pek ilgilenmiyorlar.
Oysa Erbakan RP’den ayrılıp AKP’yi kuran bu’ayrılıkçılar!’için başlangıçta hiç de kötümser değildi.3 kasım seçimlerinden sonra AKP’nin iktidara gelişi üzerine Uğur Dündar’ın programına konuşan Erbakan şunları söylüyordu:
“Şimdi bu evlatlarımız bu kardeşlerimiz ’biz de Milli Görüşüz, ‘dediler halk arasında’. Biz Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapmak için çalışıyoruz ‘dediler.Halk da söylediğim faktörlerden dolayı ,yani o geçemez barajı bu geçer , o gelmesin bu gelsin diye oy verdiler..
Biz istiyoruz ki bu arkadaşlarımız muvaffak olsunlar.(.) Bunlara yardımcı olmak lazım.!Benim görevim bu.!
Şimdi ben bu seçimlerin ardından Amerika’daki Müslümanlardan ,Endonezya’daki Müslümanlara kadar binlerce arkadaşımdan telefon, faks ve mektuplar alıyorum.Bu mektuplarda ne deniliyor biliyor musunuz?Hocam ,sizi candan tebrik ederiz.Talebeleriniz çok büyük bir zafer kazandı.Bu sizin zaferinizdir”.
Erbakan’ın ifadesiyle “evlatları” Erbakan’ ı bu zor gününde yalnız bıraktı .Erbakan’ın kardeşleri bu acı günde Erbakan’a sahip çıkmadı. Erbakan’ın yukarıdaki sözleri bu yazının konusu değil.Beki başka bir yazıda ele alırız o cümleleri.
Ama partisini paramparça eden bir siyasi harekete Erbakan Hoca “evlatlarım!kardeşlerim!” derken , o evlatların, o kardeşlerin Hocanın aldığı ceza karşısındaki tavırları ibret vericidir .
Demek ki Hoca “o evlatları” hiç iyi yetiştiremedi.
Erbakan’ın tek bir saniye bile cezaevinde durmamasını sağlayacak bir düzenleme belki de bu yazı yayınlandıktan sonra gerçekleştirilir.
Türkiye’yi parsel parsel pazarlayan hayırsız evlatlar belki bu yazıdan sonra hayırlı bir iş yaparlar. Muharrem Bayraktar
27.01.2006
Yeni Mesaj Gazetesi
__________________ Selat ve Selam Allah Resulü (sav)'nün üzerine olsun.... İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. |