Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2006, 10:00
acohsny
O Bir Kalfat'lı

acohsny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 54
49 Teşekkür 25 Mesaja aldı
Selamün aleyküm
Kavmimden bir grupla Ömer İbnu'l-Hattab (ra)'ın yanına geldim. Tayykabilesine mensup her bir adam için ikibin (dirhem) tahsisat ayırdı,benden ise yüz çevirdi. Ben karşısına geçtim, yine benden yüz çevirdi.Ben tekrar karşı tarafına geçtim. O yine bana tersini döndü. Bu durumda,ben: "Ey mü'minlerin emiri! Beni tanıyor musun?" dedim. Güldü ve: "Evet!Vallahi seni tanıyorum" dedi ve ilave etti: "Onlar kafirken sen imanetmiştin. Onlar yüz çevirirken sen gelmiş (teslim olmuş)tun. Onlarahdinden cayarken sen ahdinde sadık kalmıştın. Ayrıca, Resulullah(sav)'ın yüzünü ve Ashab'ının yüzlerini ağartan ilk zekat parası da,senin Tayy kabilesinden Resulullah'a getirdiğin zekat parası olmuştur.(Hz. Ömer bu sözlerinden) sonra, (bana vermeyişinin) özrünü beyana geçtive dedi ki: "Ben, fakirlik sebebiyle yoksul duruma düşenlere tahsisatayırdım. Onlar aşiretlerinin seyyidleridir. Temsil ettikleri adamlarının(arız olacak kıtlık hallerinde onlara infak gibi) hukuklarınıüzerlerinde taşımaktadırlar. (Bu sebeple, geride kalan adamları adınaonlara tahsisat verdim.) Bu açıklama üzerine Adiyy, Hz. Ömer'e: "Öyleysetamam, bana vermemeni normal karşılarım" dedi. [Bu rivayeti müellif,Buhari ve Müslim'e nisbet etmektedir. Buhari'de mevcut değildir.Müslim'de muhtasar olarak gelmiştir (Fezailu's-Sahabe 196, (2523).Rivayet, Ahmed İbnu Hanbel'in Müsned'inde yer almaktadır, (1, 45).] [ Müslim, Fezailu's-Sahabe 196, (2523) ]

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

Konu acohsny tarafından (09.03.2006 Saat 09:28 ) değiştirilmiştir..
acohsny isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla