Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.03.2003, 03:11
Alperen

Alperen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 19
30 Teşekkür 20 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von usta

Kürt problemi ve Kurulacak kürt devletinin türkiye acisindan mahsurlu görünmesi olayi var. Savasa kesin hayir diyen yarin gidip savasacak, bu nasil izah edilecek? Kürtler müslüman, onlarla savasmayi ne kadar vicdanlarimiza sigdirabilecegiz. TCnin bölünmesine razi miyiz?

Allah yar ve yardimcimiz olsun...

Selam ve dua ile
Usta´m, böyle bir durumda izahati Hükümet vericektir süphesiz.. Ama ben acizane derimki, eger bahsettigin müslüman Kürt kardeslerimiz ile savasmak icab ederse.. Bu müslüman kardeslerimiz, üzerinde Allah´in (Hilal) ve Resulünün {sav} (YILDIZ) remzi bulunan Türk bayragini yakmayi, PKK´yi Türk askerine silahli mücadeleye cagirmayi, durduk yerde hic birsey yokken Türkiye´ye Hodri Meydan demeyi nasil vicdanlarina sigdiriyorlarsa eger.. Bizde aynen o sekilde bu savasi vicdanimiza sigdiririz.. 10 sene evvel gelip, it gibi titrek vaziyette Ankara´da Türk hükümetine yalvarirken.. Ve cebindeki Türk Pasaportu sayesinde tüm Dünya´yi dolasabilirken.. Ve soyunun Yahudi oldugu, dedesinin Osmanli zamaninda Haham olarak görev yaptigi, Osmanli tarafindan Kudüs´e sürgüne yollanmis olan.. "Ben-i israil" yani büyük israil ve "sözde" vaad edilmis topraklar davasini su an icin en önemli piyonlarindan biri olan Barzani köpegine karsi (en sadik mahlukatlardan biri olan köpekten özür diliyorum bu benzetmemden ötürü) savasmaktan hic ama hic bir vicdani meselem olamaz benim..Halkinin müslümanligini tartisma konusu yapmak istemiyorum.. Ve de söyle düsünüyorum.. Yavuz Sultan Selim Han (cennet mekan), nasil ardindaki tehlikeyi görüpde Avrupa yerine önce Arab yarim adasina bir ceki-düzen vermek icin oralara sefere cikti ise.. O mübarek zatin torunlarida ayni "vicdan" ile oralara sefere cikar. Bir önceki yazimda da, devletin bekasi icin ecdadin yaptiklarindan bahsetmistim kisaca.. Sahabe devrine girmeye gerek yok sanirim iki müslüman ordunun karsi karsiya gelmesi hususunda.. Bunlar benim düsüncelerim.. Tabiki kisaca ve kabaca tarif etmek zorunda oldugum icin... Yoksa enine-boyuna konusulacak ve tartisilabilecek bir konu.. Acaba diger arkadaslarin vicdani ne der bu hususta diye merak etmeye basladim.. Allah´a emanet olunuz..

Selam ve dua ile...