Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.04.2006, 16:46
Kemal_58

Kemal_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
Windows XP Boot-CD si yapin

Not: baska bir Forumdan alintidir
Piyasadaki bir çok xp cd sinde boot özelliğinin olmadığını göz önünde bulundurursak boot özellikli xp cd si yapımını anlatmakta fayda var bootable özellikli xp cd si yapmak için xp kurulum dosyalarını ihtiyacımız var ben elinizde bootable özelliği olmayan xp cdsi olduğunu farz ediyorum ve olayı anlatmaya başlıyorum öncelikle cd içerisindeki kurulum dosyalarını eksiksiz bir şikilde bir klasöre kopyalıyoruz sonra xp boot image dosyasını aşağıda verdiğim linklerin birinden indirin
burdan indirin
Sonra Nero yu açın cıkan menüden CD-ROM(boot) seceneğini seçin sonra Enable expert settings seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyip bu seçeneği aktif hale getirin Enable expert settings seçeneği altındaki Kind of emulation seçeneğini “No Emulation” yapın sonra gene Enable expert settings seçeneği altındaki diğer bir seçenek olan Number of loaded sectors seçeneğini “4” yapın(dikkat edin buradaki ayarlarda yanlışlık olursa cd boot etmeyecektir) buradaki ayarlar tamam

İmage file bölümündeki Browse butonuna tıklayarak açılan pencereden image dosyamızı seçiyoruz fakat burada dikkaet etmemiz gereken bir olay var dosya türü bölümündeki seçeneği All Files yapıyoruz aksi halde image dosyamız gözükmeyecektir dosyamızı seçtikten sonra ac butonuna tıklıyoruz ve böylece image dosyamızı seçmiş oluyoruz

Simdi gerekli ayarlar yapıldı ve new butonuna basıyoruz

Sıra geldi cd içerisinde yer alacak dosyalara daha önceden Harddiske kopyaladığımız XP Kurulum dosyalarını bu bölümde cd içerisine yazdırılacak dosyalar bölümüne sürekliyoruz vede bu işlemden sonra cd mizi cekebiliriz

Konu Kemal_58 tarafından (08.04.2006 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir..
Kemal_58 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla