22 Teşekkür 16 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız nurullah_ezziyauddin | | | | | Yanlış anlama nun'un sırrı son bulmak değil..o an alakasız öyle yazasım geldi.Tefsir veya tevil niyeti olmadan..
Kuranı kerimde ''be'' ''nun'' gibi noktalı harfleri ; başlangıç ,niceliklerin yaratmanın yani sonsuz tecellilerin başlangıcı olarak anladım.Ki öyledir.Noktayla başlar herşey.nokta cem'i dir.topluluğudur.icmalidir..başlangıç noktasıdır.be..
nun''a gelince o da noktadır. kuant görünümüdür.kalemin önden görünüşü misali..nun noktadır görünüşte arkasında kalem gibi dünya vardır.saklı boyutlar bulunduğun açıdan noktadır. varlık her zaman tek noktadan başlar sonra ebedi devam eder.sonsuzluk o tek noktadan başlar..
tefsir yapmadım yani burası yanlış anlaşılmasın.nun son bulmak değil.Başlangıçtır..ALLAHIN TECELLİLERİNDE SON BULMA DİYE BİŞEY OLMAZ.Ama başlangıcı vardır.Noktadan.kainatta tek noktanın patlamasıyla oluştu...NİTEKİM RAHMAN SURESİNDE O HER AN AYRI ŞANDADIR. AYETİ BUNA İŞARET EDER.Bu ayetin Rahman suresinde geçmesi de ilginçtir.Rahman ismi Yaratmanın başlangıdır.-Allah-zat ismi- ismi hariç bütün isimleri barındırır.hepsini bünyesine alır.Kün emri rahmaniyyettir. ''ol'' feyekün ''ve oldu''..
yani ilk ontolojik kutsal
emir ol olumlu bir emirdir.Korkmamıza gerek yok.Ümitvar olalım..Allah rahmandır.Besmelede Allahtan sonra gelir.bu isim.
..........................uçurma beni yine..
bu arada inziva isteyince eskiden harakiri yapıyorduk siliyorduk...şimdi kendimizi öldürmek için df yönetimin idam-kayıt sildirme- emrini bekliyoruz.... | | | | |
İşte bu, helal be....
Uçana selam olsun.. |
| |