Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.03.2003, 03:48
Alperen

Alperen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 18
25 Teşekkür 15 Mesaja aldı
Red face

Alıntı:
Original geschrieben von Ahmet76
Alperen kardesim, bende simdi forumda birini sikayet ediyorsun zannettim yahuuu, baya da meraklandik di haaaa....

Sikayetin iyide, Sikayet edilmesi iyimi??
Ahmedim iyi güldürdün beni gece vakti..
Bu sözün bana okul yillarimdaki, herseyi gidip hocalara sikayet eden arkadaslari hatirlatti.. Heyhaaatt, ne günlerdi be..

Sikayet konusuna gelince..

Rabbimizin bizlere vermis oldugu nimetler ile yetinmeyip.. Halimize sükretmeyip.. Nankörlük edip.. Imtihanlara gögüs germeyip de sikayetci olursak tabiki dogru olmaz.. Hasa, insani küfre kadar götürür böyle bir sikayet ve daha ötesi isyan... Senin de bildigin gibi kardesim...

Ama yukaridaki sikayet, bir acziyetin ifadesidir.. Caresizligin ifadesidir.. Nefsani duygulardan uzaktir orada istenen... Birsey yapamama acziyeti icerisinde yardim dilenecek, sikayet edilebilecek tek yüce Merci´ye müracattir..

Belki, bu bildiginiz gibi imanin en düsük noktasi olan "en azindan bugz edin" kapisina cikar, ama..Su an icin elimizden gelen ne yazikki sadece budur.. Yoksa nerde bende o iman, gidip Mücahidlere katilip savasayim.. Kafirlerden, müsriklerden, fitnecilerden, Allah ve din düsmanlarindan hesab sorayim..Hak-Dilaram´in sohbetini okumussun.. Altinda yazini gördüm.. Bir gün orada yazilanlar gerceklesirse, ve sayet biz o günlere erersek.. Belki sikayet etmeyi birakip, müdehale ederiz insaALLAH..

Rabbim hepimize iman cesareti versin..amin..

Selam ve dua ile kardesim....