Afrika kampanyası sürüyor
Bu yazı 198 defa okunmuştur .
Perşembe, 18 Mayıs 2006 - (13:32)
Kuraklığın ardından şiddetli sellerin yaşandığı Kenya’da afetzedeler İHH yardımıyla sevindi.

Afrika acil yardım kampanyası çerçevesinde Kenya’da bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı ülkenin kuzey doğu bölgesinde bulunan Veciya iline bağlı 5000 kişinin yaşadığı Dambas kasabasında gıda dağıtımı gerçekleştirdi.
Son yılların en kurak yılını yaşayan bölgede insanları etkileyen afet, hayvanların da telef olmasına neden olurken, ardından başlayan aşırı yağmurlar şiddetli sellere sebep oldu. Sel baskınları Dambas kasabasındaki bir çok evin ve burada bulunan tek caminin tahrip olmasına yol açtı.
Afet bölgesine ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı, Dambas kasabasının tüm sakinlerine mısır unu, çay ve şekerden oluşan gıda paketleri dağıttı. Bölgeye giden ilk sivil toplum kuruluşunun İHH olduğunu belirten Dambas Kasabası İhtiyar Heyeti Başkanı ve Kuraklıkla Mücadele Komisyonu Şube Müdürü Abdi Musa Mahmut, İHH’ya ve Türkiyeli yardımseverlere teşekkürlerini iletti.
Yine Kenya’nın doğusunda 2006 Kurban organizasyonunu nedeniyle bulunduğumuz Kina’da, Nur Medresesi ziyaret edilerek eğitim masrafları için nakdi yardımda bulunuldu.
Başkent Nairobi’de davet üzerine Kenya Kalkınma Bakanı Muhammed Abdi Mahmud ofisinde ziyaret edildi. Yardımdan dolayı teşekkürlerini bildiren Bakan Mahmud, bunun kendileri için çok manidar olduğunu ifade etti. Mahmud, Kenya ve Türkiye’nin devlet düzeyinde güzel çalışmalar yapabileceğini de sözlerine ekledi.
Afrika acil yardım kampanyası nedeniyle Kenya’da bulunan İHH yardım ekibi, burada gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde pek çok yeni projeyle Türkiye’ye geri döndü.