| İşte Kurtuluş Reçetemiz...!Saadet Partisi'nin Ekonomik Refah Paketi...! Saadet Partisi'ninEkonomikRefah Paketi 1- IMF programları hemen terk edilecek, her müzakerede tuzak hazırlayan IMF ile yeni müzakereye oturulmayacak, yerli kaynaklarla temin edilecek olan ve aşağıda ifade edilecek imkanlarla borçlar zamanında ödenecektir. 2- Merkez Bankası dış güçlerin tasallutundan kurtarılıp, özerk değil, milli müessese haline getirilecektir. 3- Borsanın sömürü aleti veya kumar vasıtası olmasıönlenecektir. 4- Bankalar ıslah edilecek; Kaydi para üretmeleri başta olmak üzere, aşırı israf ve aşırı kazanç sağlamalarıönlenecek, krediler yaygınlaştırılacaktır. 5- Sosyal guvenlik kurumlarının ıslahı ve kara delik olmaktan çıkarılmasını sağlamak için elindeki varlıklara rasyonel tedbirler getirilecektir. 6- İşsizliğin önlenmesi için yatırım ve üretim hızlandırılarak işsizlere insanca yaşama imkanı sağlanacaktır. 7- Özelleßtirmelerin peşkeşçekme yerine değeri ile yapılması sağlanacak, stratejik tesisler kesinlikle özelleştirilmeyecektir. 8- Bankaların belediyeleri sömürmesi önlenecek, belediye borçları tasfiye edilecek, hizmet ve yatırım ön plana çıkacaktır. 9- Bir milyar nüfuslu D-8'ler fonksiyonel hale getirilecek, bu topluluğun ekonomik gücü kalkınmaya yönlendirilecektir. 10- Havuz sistemi tekrar kurularak ve kaynak paketleri hazırlanarak borçlanma ihtiyacı azaltılacaktır. Bunun neticesinde talep azalması sebebi ile doğacak rekabet ortamında borçlanma maliyetleri düşürülecektir. 11- Sıcak dövizin tahribatıönlenerek döviz kurlarının enflasyon seviyesinde artması desteklenerek yerli üretim ve iç pazar üzerinde ithalat baskısı kaldırılacak, bu sayede yerli mal ve hizmetlerin rekabet kabiliyeti güçleneceğinden dış ticaret açığı ve cari işlem (döviz) açığı azalacak ve fazlaya dönüşecektir. Bu sayede dış borçlanma ihtiyacı ve borçlar azalacaktır. 12- Yerli .retimin rekabet kabiliyeti kazanması ile yatırım, üretim ve ihracat cazip hale gelecektir. Bu cazibe yerli sermaye kadar, yabancı sermayeyi de yatırım ve üretime yönlendirecektir. 13- Hazinenin kısa vadeli ihtiyaçları için Merkez Bankasından borçlanma imkanı getirilecektir. 14- Yerli üretimin rekabet kabiliyetinin güçlendirilmesi için, enerji, hammadde ve diğer maliyet unsurlarının rakip ülkeler seviyesinde olması sağlanacaktır. 15- Tarımda üretim desteklenecektir. Destekler üretim maliyetleri ve rakip ülkelerin maliyetleri ve destekleri dikkate alınarak tespit edilecektir. 16- Tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi için gıda sanayinin gelişmesi desteklenecektir.
__________________ Ey Siyonistler ! Müslümanları namaz kılan köleler yapamayacaksınız ! |