Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.06.2006, 21:25
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 126
522 Teşekkür 214 Mesaja aldı
as

Zor bir soru.

Yorumlar Kendimce tabii
Siyasi partiler yavas yavas islami getirebilirler, $iddet kullanmak yanlistir

Bu imkansiz gibi.Siyasi partilerin islami getirmesi demek.

Ve Allah c.c Resulunun Methodu buna kesinlikle uygun değildir.Allah c.c Resulu dini tebliğ ederken Mekkenin en güzel kızını demiyorum kızlarınıda almasını bilirdi efendim Kabenin anahtarınıda almasını bilirdi ve bunun yanında en üst makamda oturmasınıda bilirdi.Teklifler gelmedimi arkadaşlar?.

O bir kere LA dedi ve Lailahaillallah da kaldı, Sizin systeminizi ben tanımıyorum reddediyorum dedi.Yani demedi oldu gelin sizin systeminizin başına geçeyim, köprüyü geçene kadar eyvallah ederim demedi.Bu nokta o kadar can alıcı bir noktadırki arkadaşlar islamda ilahiyyet ve rubuviyyet konusu vardır.
Bilakis Allah c.c Resulu o systemi inkar etmeseydi ve reddetmeseydi islam diye bir systemin gelmesi olanaksızdı.Allah c.c Resulunun ince diploması kesinlikle tebliğ methodunda olmuştur.Zaten Allah c.c Resulunun ve ashabının başına ne geldiyse o zamanki şirk systemini reddetmeleri yüzünden gelmiştir.

Devletin düzeni önemli degildir, dileyen islami her yerde yasayabilir.

Ferdi olarak ve ferdi ibadet de evet dogru şeri kanunlarda eyvallah demesi gereklidir.Seçenek yoktur düzenin kanununu kabul etmesi kaçınılmazdir.

Milliyetcilik islami demokratik yollardan getirecektir
Yorum yok,Şıkkı tam anlamadım ne denmek istediğini.

Islami düzenle yönetilen bir ülke bizim ülkemizi ele gecirince
öyle bir devlet yok.Bu konu olsada Zulüm olur,Zorla insan yönetilmez.

Cemeat, Emir, ve silahli cihad ile
Bu şık güzel lakin bu şıkkın silahini çıkaralım cihadi kalsin.Halki müslüman olan insanlara silah çekmek insani cehenneme götürür.

1 Emir gereklidir insanlarin güvendigi elinden dilinden zarar gelmeyen bir insan.
Ve cihad gönüllerde yapilmalidir.Islam düzeninin bir devlete hakim olmasi için insanlarin istemesi gerek,Ama insanlar istemiyor niçin istemiyor genelde

Islam gelince kafa kesilecek kol gidecek sunu bunu kesecekler,
Bak Afganistan a kadinlari sokakta nasil dövüyorlar gibi islamda alakasi olmayan bir takim korkutucu ve ürkütücü konular anlatiliyor.

Had cezalari konusunda ileri geri yazmak bana düsmez,Ama Millete bunu anlatiyorlar bu gün.Tabii bu insanlarda böyle korktuktan sonra istermi böyle bir düzen.

Islami düzenin bir devlete hakim olmasi için insanlar yani biz müslümanlar mümin ve mümineler gibi yaşarsak insanlar bunu görürse ve bizde istersek içimizden bir emir çikacaktir.Ama zorla olmaz bu konu.

Islamın bir yere hakim olması için Müslümanlar biribirilerini Allah c.c rızası için sevmelidir.Bu Şıkda çalışma yapılabilinir.Ve buna bilakis çok gerek vardır.
Her bireyselin yapabileceği çalışma olarak görmekteyim.
Islamı insanlara sevdirmek gereklidir.Ama malesef günümüzde bizeler yani Müslümanlar biribirimiz ile kardeş gibi geçinemiyoruz,

Bunu gören bir insan diyorki siz ilk önce aranızda geçinmesini öğrenin.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla