Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.06.2006, 21:13
itimat
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 32
861 Teşekkür 393 Mesaja aldı
Exclamation Elde etme yalanları

2 yıldır evlilik niyetiyle görüştüğüm birisi vardı. “Birisi” diyorum; çünkü o artık benim için dünyadaki 7 milyardan sadece birisi ve üstelik YALANCI birisi.. O kadar sözden sonra şimdi bana ‘SENİ SEVİYORUM’ diyor. Ben konuştukça da “onlar şimdi yalan oldu” diyor.. Çıldıracağım. Nasıl unutabilirim?

Güzel Kardeşim. Bu talihsiz olayı gün gelecek ve illaki unutup gideceksin. Ama bana kalırsa “unutmak” yerine “unutmamaya” çalışmalısın ki; bu ders sana hayatın boyunca kazanç sağlasın.

Yalan öyle bir illettir ki bir insanı hayvandan aşağı, bir elması kömürden beter, bir pırlantayı adi bir cam parçası haline getirir. Efendimiz (sas) “Bir Müslüman şu, şu, şu günahları işleyebilir. Pişman olur, tevbe eder bir daha yapmaz. Ama YALAN söylemek ASLA bir Müslüman’ın yapacağı bir eylem olamaz.” der..

Ne yazık ki bizim halkımız öyle sözler söyler ki, ilk bakışta doğru ve güzel söz zannedersin; ama temelde yalandır ve inandırıcılığı yoktur. Bir de MÜBALAĞA vardır.. Öylesine abartır ki bunda da zımni (gizli) bir yalan bulunmaktadır.

İŞTE BİR DEMET YALAN…

Ben evlenecek çiftlerin “İlk, tek ve son aşkımsın.”
“Bütün kadınlar çiçektir.”
“Seni düşünmekten bütün gece gözüme uyku girmedi.”
“Yatar yatmaz uyumuşum rüyamda hep seni gördüm.”
“Bu aldığım en güzel hediye.”
“Ağzıma sigara sürmedim.”
“Valla bu sana çok yakıştı.”
“Üzülme canım evlenince anneni yanımıza alırız.”
“Benim için önemli olan RUH güzelliği.”
“Ben hiç yalan söylemem.”
“Bir kereden bir şey olmaz.”
“Kuru ekmek bana yeter, yeter ki huzurumuz olsun.”
“Dünyanın en mutlu çifti olacağız.”
şeklindeki sözlerine HEP MESAFELİ YAKLAŞMIŞIMDIR. Sevgili kardeşim eğer bir gün evlenirsen de dikkat edeceğin sözler yok değil, misalen:
“Akşama erken geleceğim.”
“İşim bitsin ben seni ararım.”
“Ben de tam seni arayacaktım.”
“Senin eline kimse su dökemez.”
“Üzerine gül koklamadım.”
“Kur’an çarpsın son sigaram.”
“Eşiniz toplantıda efendim.” Tabiî ki GÜVEN’e dayalı bir “ilişki “ve” müessesede” PARANOYA derecesinde her daim YALAN KUŞKUSU ile yaşanmalı demiyorum.

Dikkat edilmesinde fayda var diyorum...