Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.06.2006, 11:22
ibni_hattab

ibni_hattab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız cevher25
Öncelikle pc nizdeki donanımın hatasız saglam oldugunu varsayıyoruz.

HDD + VGA Kartı + Ethernet Kartı ve bunların pc le olan baglatılarını saglayan IDE kabloların sorunsuz oldugunu (ayrıca REM çok önemli REM i bir sekilde deyiştirip test etmenizi öneririm. Bu tip sorunlar genelde RAM den kaynaklanmaktadır. Özellikle kullandıgınız RAM birde OEM marka ise. Kingston ise şaşmaz tercihimdir :)

+ Xp kurulumuda sorunsuz bir şekilde bitirdigini varsayıyoruz

+ Mainborad VGA kartı tüm driverleri güncel ve sorunsuz bir şekilde tanıttıgınızı varsayıyoruz

+ Service pack 2

+ Güvenlik için gerekli bir virüs programı ( Benim tercihim ve önerim KASPERSKY ) + Advare + Spybot programları kurulu ve updateleri yapılmış oldugunu varsayıyoruz ( Yukarda bazı arkadaşlar pc de birden fazla virüs programı oldugunu yazmış. Bir pc de BİR TEK VİRÜS programı kurulu olmalı. Bunların çok olması fayda yerine zarar verir Görevlerini tam yapmazlar.)

Tüm bunları oldugunu varsayıyoruz. Buna ragmen pc de bir kasma oluyorsa düşünmek gerek

taktıgınız aygıtları varsa tabiki usb türünden muase olsun webcam olsun blutut olsun v.s. bunları teker devre dışı bırakarak pc yi kontrol edin. Nete baglanmadan önce güvenlik programlarınızı kurun.

Hala sorun varsa yine yazın düşünelim neden olabilir.
abi Allah'ın
izniyle donanımlarda bir sorun yok.bilgisayar akıllıca oturuyo zaten masasında.sorunsuz kuruluma gelince nasıl oldu anlamadım ama sadece saat ayarları yanlış olmuş galiba.bundan dolayıda msn çalışmamıştı.fakat o sorun giderildi.
virüs programına gelince kaspersky kullanıyodum bu işe yaramayan formatı atmadan önce.arşivi bi karıştırdım.panda 2006nın readme sinde bilgisayarı en az kasan program falan yazıyodu.bi de bunu deneyim dedim.ama kaspersky ile değiştirebilirim yine de.
ve bilgisayarım hala yavaş
ama Allah'tan eskisi gibi değil.ama çok yavaş.
tahminim eskisi gibi olmamasının sebebi de program yüklü olmaması.
şu an bilgisayarımda
office 2003
panda titanium 2006
nero 7 premium
imtoo converter
hp yazıcı programı
quicktime
winzip ve winrar var.
ne photoshop yükleyebiliyorum korkumdan ne de başka bi program.yani şu an bilgisayarım sadece internete girmeme , belge yazdırıp taratmama , bide cd kopyalamama yarıyo.ha winamp ve wmpnin yaptıklarını da unutmamak lazım.
ya nolcak benim bu halim.
ne olur bir yardım eli
selam ve dua ile
Vesselam