Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.06.2006, 17:08
itimat
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 11
310 Teşekkür 143 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Ninja_Kedi
Bismillah....

Evlilik, yeryüzünde seyeran eden milyonlarca yarım elmadan, birinin diğer yarısını bulması, bir araya gelip bir bütün oluşturmasıdır. Evlilik, bir hayatı iki bölmektir. Acısıyla tatlısıyla.

Erkek ev işi yapar mı? başlığı eksik olmuş.Zira birçok bayandan daha fazla ev işi yapıyoruz:)Daha bugün salonu sildim süpürdüm. Fıtratımız gereği "mükemmelliyetçi" olduğumuzdan öyle sıradan temizlikte değil....Bu özelliğimizi sevmiyoruz:) okulda bu yüzden adımız 1 ve 0'dan başka birşey bilmeyen bilgisayarcıya çıkmıştı (dersler AA gelmiyorsa kalıyordum FF geliyodu...yani ya 1 ya 0):)) Herneyse...Çekyatları çektim.Süpürdüm sildim yerleri. Canım çıktı:)Sonra 2 gibi kalk derse git.Öğrencilik zor iş ama öğrencilik gibisi de yok:)

Ne diyorduk.Hah! Başlık "Evli erkek ev işi yapmalı mı?" şeklinde olsa daha doğru olur.

Yapmalı mı? Yapmalı....Meseleye psikolojik olarak bakacak olursak; mesela erkeğin eşine müsait olduğu zamanda bir akşam yemeği hazırlayıp sürpriz yapması eşinin kendisine olan sevgisini artıracaktır. Aslında, bayan fıtratı çok küçük şeylerle dahi mutlu olacak şekilde hassas yaratılmış.Maalesef, erkeklerin büyük çoğunluğu eşine "Nasıl olsa benim" anlayışı ile bakmakta. Bu anlayışta bakınca, eşinin duygularını önemsemediğinin daha doğrusu sevgisini ona hissettiremediğinin farkında olmuyor. Kadın tarafında ise bu ilgisizlik "Eşim beni sevmiyor" şeklinde anlaşılıyor. Esasında erkek eşini seviyordur ama "nasıl olsa sevdiğim benim" düşüncesi olduğundan sevgisini gösterme ihtiyacı duymuyor. Bu biraz bencillik tabi.Zira hissettirilmeyen sevginin bir önemi yoktur.Sadece kişinin kendisini mutlu eder.Gerek erkek gerek bayan sadece kendi mutlulugunu düşünmemeli. Eşinin mutlu olması ile kendisi daha da mutlu olabilmeli.

Yazılanlar yine çorbaya dönüyor gibi geldi. Evli abilerimize birkaç tavsiye verdik. Ablalarımıza da aynı şeyleri tavsiye ederiz. Eşinizin yoğun olduğu bir günü tespit edip şöyle güzel bir sofra hazırlabilir ve sürprüz yapabilirsiniz. Türk erkeğinin kalbine giden yol mideden geçiyo:)muş...Yani öyle diyolar:)

vesselam
senin için başlığı değiştiriyorum...