Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.07.2006, 16:22
ibni_hattab

ibni_hattab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız cevher25
Üstad sorun ne tozdan nede pilden

Pil bitmiş bile olsa pc ilk açılışta bir uyarı verir ve açılır.

@uhuvvet kardeşinde dedigi gibi bios ayarlarını default a getir SAVE yap sorunun düzelecektir umarım.

Şimdi diyeceksin BİOS a nasıl girecegiz. Pc ilk açılırken kılavyeden DELETE tuşuna basarsan bios bölümüne gecer. Bununla ilgili başka bir konuda sana link vermiştim. Buradan sadece sen DEFAUTL yap diger kısımlarını fazla karıştırma derim.

Diğer yandan @nurullah_ezziyauddin kardeşinde dedigi gibi (önce bios ayarlarını default yaptıktan sonra) yine açılışta F8 e basarak gelen menüden Güvenlik Kipi seçerek pc ye müdahale edebilirsin.

Kolay gelsin.
abi biosu default ayarlarına getirdim ama durum yine aynı.
dün benim bilgisayardaki ramle değiştirdim ramda bir sorunyok.bios pili de değil.
açılırken bazen CMOS checksum error:dofault loaded diye bir uyarı veriyo.F1 ile devam ediyosun ama bir iki saniye sonra kapanıyo zaten.

yani anlayacağın bilgisayarın power düğmesine bastıktan sonra maksimum 35 saniyem var.bu arada yaptım yaotım.yoksa kapanıyo.
ayrıca işlemci sıcaklığıyla alakası yok galiba çünkü işlemci fanına iki fan birden tutuyorum yani işlemci neredeyse 3 fanla çalışıyo ama yine nafile.

valla şaştım kaldım. bilgisayarcıya götürcem ama buralarda pek güvenilmmiyo bilgisayarcılara.ve tabi kaç lira fatura çıkaracakları da belli değil.
olmazsa götürcez ama mecburen.

selam ve dua ile...