Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.04.2003, 18:23
M. Ali Saral

M. Ali Saral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 25
146 Teşekkür 76 Mesaja aldı
30 Mart 2003 Tarihli sohbetten:

Resulullah Efendimizin on dirhem parası vardı.

Dört dirhemi ile kendisine yeni bir elbise alıp giymiş. Fukaranın biri “Ya Resullah ben senden daha ihtiyaçlıyım o giydiğin elbiseyi bana ver” demiş. Resulullah Efendimiz elbisesini fakire verip dört dirheme kendisine başka bir elbise almış.

O esnada köle bir kız çocuğu ağlayarak yanından geçiyormuş. Resulullah niçin ağladığını sorunca, çocuk; “ Ya Resulullah efendim bana un almam için iki dirhem para verdi, parayı düşürdüm onun için ağlıyorum.” dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz kalan iki dirheme de çocuğa un alıp vermiş.

Çocuk yine ağlamaya devam etmiş. Efendimiz sebebini sorunca da “ Şimdi de geç kaldım diye azarlarlar ondan ağlıyorum” demiş. Çocuğu alıp evine götürmüş. Kapıdan selma vermiş, evdekiler almamış, tekrar selam vermiş yine almamışlar, üçüncüde selamı almış ev sahibi. Resulullah neden selamı geç aldıklarını sormuşlar, ev sahibi:”Ya Resullahhal senin selamın berekettir, bereketi çok olsun diye üç kere bekledik demiş. Çouğun durumu izah edilmiş. Ev sahibi: “ Ya Resulallah sen bunun için buraya kadar gelmişsin onun hatırına bu köleyi azad ettim” demiş.

Bunu üzerine Peygamberimiz de; “ Ya Rabbi bu ne bereketli on dirhemdi ki, Resul’ünü giydirdi, bir fakir kulunu giydirdi, bir köleyi de azad etti.” buyurmuşlar.