Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.08.2006, 23:31
Bahadır
ya Hay

Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konulara Teşekkür etti: 45
17 Teşekkür aldı 8 Mesajlar için

Alıntı:
sisterE´isimli üyeden Alıntı
aynen bende biraz sasirdim simdi ...
1. "ithal damat" sözü kötü birsey oldugunu bilmiyordum bile
2. semaNur un sitemi de sasirtti...
burada dogmus büyümüs okumus egitim görmüs biri olarak hic kücümsemedim tr den gelen hemcinslerimi..küsümceyen de tanimiyorum acikcasi..hic tanimadim...tam aksine..onlar icin cok dua ederim ben ..(annem iki ay pespese tr de kaldigindan beri ilk kez...hasretlik ne demekmis anladim...)...Allah yardimcilari olsun..bir yar pesine ...tüm aileden uzak ...aylari iple ceker durumda...ki eger maddiyat izin veriyorsa..gidip ailemi görcem hayaliyle yasamak...kimbilir seneye tekrar gidildiginde ...anne baba sag mi halen? kimbilir her geri dönüldügünde tr den izinden...son vedalasma..helallesme mi ..yoksa tekrari nasip olacakmi...
hic gurbetlik yasamadim ama ..gurbetlik cekenler icin cok dua ederim...
3. damat beyler icin denilenler..
simdi söyle eskiden pasaport icin gelmek isteyenler vardi...yokmuydu ? kendimizi kandirmayalim vardi..nerden mi belli oluyordu?...ya resmen "su kiz olmazsa bu kiz...dul bekar farketmez" denerek yola cikiyordu
ama sanirim artik böyle bir niyeti takip eden herkeste ..almanyanin ekonomie durumundan haberdardir...?
simdi gelenler (son bes yildir en azindan -bence-) ya gercekten sevdikleri icin..yada akraba evliliklerden dolayi geliyorlar...ve bircogunun sonraki aile yasantisini biliyorum..masaAllah..burada büyüyen onca genc sokaklarda dolasirken yillarca issiz issiz...geldikleri senesi bir ise giriyor calisiyorlar..
ben onlari caliskan ve disziplinli ..kültürlü olarak tanidim...

dicem..yok ithalmis yok yerliymis..ne farkeder...
Allah hepsini helalleriyle iki cihanda mesud etsin..AMIN..
agzina diline parmaklarina saglik hemsire baci ne güzel anlatmissin.....köylü oldugum icin söylüyorum almanci birisi kiz istemeye gittiginde damat kel mi topal mi bakmazlar,hem kendini hemde bizi kurtarir diye verirlerdi nede olsa almanci diye...cevremde örnekleri cok....ben buna cok üzülüyorum......yasamak almanyaya has degilki....her seyin var agzinin tadi yok neye yarar...önemli olan almanya degil mutlu olmak.

selam ve dua ile